По света

Повече от 40 000 се очакват на ежегодния фестивал на Вагнер в Байройт

Атракции за децата ще ги приобщават към света на операта

Повече от 40 000 се очакват на ежегодния фестивал на Вагнер в Байройт
„Можете да затворите образа ми в музей, но не и музиката ми” – Рихард Вагнер


◊ СЪБИТИЕТО

На 21 август 2010 ще се проведе ежегодната Фестивална нощ на Вагнер
, т.нар. Байройтски фестивал.

Стартът ще бъде даден с филм по адаптираната за деца опера на Вагнер „Танхойзер”. Билетите за прожекциите на филмовата адаптация тази година са продадени в рамките на 30 минути. Компанията Сименс, която е традиционният основен организатор на фестивала, има за цел да популяризира културата и изкуството като част от ангажимента си към подобряване на образованието.

„Предлагаме на по-младото поколение възможност за изживяване на творчеството", отбеляза Майкъл Роснагл, който оглавява дейностите на Фондацията за култура и изкуства към Сименс. Специално за целта, младите ще имат възможност да експериментират със сценични гримове и костюми, така че да не наблюдават оперните представления безучастно, а да допринасят с труда си за реализацията им.


◊ ПОВЕЧЕ

В късния следобед и привечер тези, които няма да имат възможността да се насладят на живото изпълнение на оперите "Пръстенът на Нибелунгите" (Der Ring des Nibelungen) и "Валкирия" (Die Walküre), могат да ги гледат пряко от Фестивалния театър. Както и в предишни години, оперите ще се излъчват на живо по интернет.

• Повече информация за инициативите може да намерите на адрес: http://siemens.com/festivalnight

Автор:
Здравка Стефанова
Публикация:
13.08.2010 г. 22:17
Посетено:
1852
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/13/news/10563-poveche-ot-40-000-se-ochakvat-na-ezhegodniya-festival-na-vagner-v-bayroyt