Календар

Изложбите в Художествената галерия на Добрич през месец май

Програмата на Художествена галерия – Добрич през месец май е наситена с разнообразни прояви

Изложбите в Художествената галерия на Добрич през месец май


◊ ПРОГРАМАТА

. Текат последните дни на ретроспективната изложба, посветена на добричкия художник Филип Филипов (1925-1994), както и изложбата от черно-бели фотографии на френския фотограф Жан Марк Карачи.

Програмата на Художествена галерия – Добрич през месец май е наситена с разнообразни прояви.

• На 13 май от 18.00 ч. се открива изложбата „Втори конкурс национални награди "Алианц България за живопис, скулптура, графика”. Ще участват художници от градовете Варна, Шумен, Силистра и Добрич. Изложбата ще продължи до 28.05.2010 г., а наградените творби от конкурса ще участват в заключителната изложба в София.

• На 15 май галерията ще отвори врати за Нощта на музеите. „Бяла нощ” се нарича проектът, който ще представи различни творчески формации от Варна – „Видеохолика”, В. Търново – Група „Дупини”, доброволци от Япония и др.

Посетителите могат да разгледат изложбите в галерията, да присъстват на пърформанси, видеоарт, демонстрации по айкидо и калиграфия. Залите ще са отворени до полунощ, а входът е свободен.

• На 21 май от 11.00 ч. в ХГ - Добрич ще се проведе ежегодното връчване на награди на Отдел „Образование” при Дирекция „Хуманитарни дейности”. Кметът на град Добрич ще награди педагозите, отличили се през учебната 2009-2010 г.


От май до октомври експозицията на Галерията ще работи с лятното работно време – от понеделник до събота включително. В празничния ден на 1 май галерията ще е отворена за посетители безплатно от 11.00 ч. до 17.00 ч.

Автор:
Ангел Радилов
Публикация:
30.04.2010 г. 14:37
Посетено:
1191
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/9850-izlozhbite-v-hudozhestvenata-galeriya-na-dobrich-prez-mesets-may