Календар

Младежки фестивал "Различният поглед"

19 септември 2009, Стара Загора

Младежки фестивал "Различният поглед"


◊ СЪБИТИЕТО

На 19 септември 2009 (събота) в Стара Загора ще се проведе Младежки културен фестивал „Различният поглед”. Случва се в края на лятото и началото на учебната година и е сборен пункт за всички артистични и творчески настроени натури.

На Античната улица (разкопките под Операта) ще бъдат разположени открити сцени, които ще се окупират от способна и енергична младеж.
Ако мястото сред публиката не ви устройва, спокойно можете да покажете заложбите си, защото идеята на амбициозния проект е точно такава: да даде шанс за изява на всеки, а и всеки да може да стане част от програмата.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Програмата предлага почти всичко: демонстрации по брейкденс, бийтбокс, графити, уъркшопове, еко и природозащитни хепънинги, презентации, ролеви игри, работилници и забавления. Подобно събитие не може да не бъде подкрепено от хубава музика под формата на джемсешъни и концерти, така че има радост и за ска, реге, рок и джаз – феновете. По правило, след 23:00 в Extremе виновниците за култовия open air Баритна мина – момчетата от Resonance, ще ни взривят със своята неподражаемо-динамична и безкомпромисно-енергична концепция за фънки груув, прогресив и минимал техно. Хипхопъри и хардкоръри не бива да тъгуват – тяхната сцена е в Jam.

От 10 до 18 часа, в рамките на фестивала, Сдружение „Самаряни”, Дом за деца, лишени от родителски грижи „Теофано Попова” и доброволци организират ателиета за деца и родители. Ателиетата включват леене на свещи, работа с вълна и глина, рисуване върху стъкло, порцелан и глина. Дарените средства ще бъдат предоставени за материали за арт ателието в Дом „Теофано Попова” в Стара Загора. Ще бъдат представени различните социални услуги в нашия град, ще има обособен щанд с информационни материали, описващи дейностите на "Самаряни".

Специалната изненада на организаторите е кътът за представяне на традиционните бит и култура на българина.

Сдружение „За Земята”, „Граждани за Рила” и коалицията „За да остане природа в България” организират информационен щанд за природата и представяне на изложбата „Земята отдолу”.


• Подробната програма на фестивала можете да видите на http://www.razlichniatpogled.org
Автор:
Искра Ангелова
Публикация:
17.09.2009 г. 15:02
Посетено:
1289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/8448-mladezhki-festival-razlichniyat-pogled