Календар

"Таласъмия" събира любители на фантастиката от цялата страна

19-21 юни 2009, Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

За осма година в хотел „Люляк” на Старозагорските минерални бани ще се проведе традиционната среща „Таласъмия”, посветена на фантастичното и приказното в българския фолклор и митология.

Тя ще бъде открита на 19 юни 2009 (петък) от 19.00 часа и в продължение на три дни стотина автори-фантасти и любители на жанра от цялата страна ще съчетаят полезното и приятното – ще дискутират най-наболелите проблеми, които стоят през съвременната фантастична литература у нас, както и ще се веселят заедно.


◊ ИЗ ПРОГРАМАТА НА СРЕЩАТА

В рамките на срещата и тази година ще бъдат отчетени резултатите от конкурса „Таласъмия 2009” за разказ или роман, базиран на българския фолклор и родната митология. Обявяването на отличените ще е на 20 юни от 18.00 часа. Около 40 са произведенията, които осемчленното жури е разгледало и оценило. Наградените творби, както и още няколко от най-добрите, ще бъдат отпечатани в сборник.

Празникът ще продължи до ранните часове на следващия ден с различни състезания между отделните клубове, дискотека и маскен бал, на който ще бъдат определени носителите на наградата „Най-личен Таласъм” и "Най-лична Таласъмеса”.

В последния ден на срещата присъстващите ще организират помежду си търг на книги. Закриването е на 21 юни от 12.00 часа.

• Организатори на проявата са клуб „Уибробия” и старозагорското читалище „Георги Илиев”.
Автор:
Анелия Овчарова, Отдел "Култура и вероизповедания"
Публикация:
17.06.2009 г. 16:09
Етикети:
Посетено:
798
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/8127-talasamiya-sabira-lyubiteli-na-fantastikata-ot-tsyalata-strana