Календар

Младежка театрална студия "Сцена 99" посреща юбилей

10 години от създаването на трупата

Младежка театрална студия "Сцена 99" посреща юбилей


◊ СЪБИТИЕТО

С премиера на камерната постановка „Жената отсреща” от Яна Добрева на 28 март 2009, събота, от 19 ч. в залата на НЧ ”Родина” в Стара Загора ще бъде отбелязана 10-тата годишнина от създаването на Младежка театрална студия „Сцена 99”.

Ръководител на школата от първите и стъпки до днес е Христофор Недков – актьор в Драматичен театър „Гео Милев”, Стара Загора. По-късно се включва и Валери Кондратцев от Държавна опера - Стара Загора.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА "СЦЕНА 99"

Над 130 деца са преминали през известната в Стара Загора младежка театрална студия, много от тях са професионални артисти, други са студенти по театрално или куклено майсторство.

Първата репетиция на младите театрали е била на 16 април 1999 година. "Най-запомнящите се моменти от тази дата до днес са събрани във филм, който ще бъде моят подарък към всички, които са свързани със студията”, каза ръководителят и Христофор Недков. Във филма са включени кадри от представления, снимки, история и интервюта с участници в студията и техните родители. Подготвена е и книга за юбилея, която започва с поздрав на кмета на Община Стара Загора, проф. Светлин Танчев, към младите дарования от "Сцена 99"

В студията се готвят и за втора премиера през месец април – на пиесата „Добрият доктор” от Нийл Саймън, с която ще участват в Международния младежки театрален фестивал „ВРЕМЕ” в гр. Враца.

За 10 години младите таланти са имали над 15 премиерни заглавия, участвали са в много постановки на Драматичен театър „Гео Милев” и Държавна опера - Стара Загора, били са водещи на безброй общински прояви!
Автор: Уляна Кьосева, Община Стара Загора
27.03.2009 г. 13:22
Посетено: 927
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/7591-mladezhka-teatralna-studiya-stsena-99-posreshta-yubiley