Календар

Откриване на изложба и библиотека в българския храм "Св. Георги" в Одрин

Ще бъде реставриран и вторият храм в Одрин

◊ СЪБИТИЕТО

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие на 7 януари 2008 г. в 11.00 ч. в българския храм „Св. Георги” в Одрин изложба и библиотека. Изложбата е под надслов „Делници и празници на българите в Одринска Тракия” и е подготвена от Министерство на културата, Националния исторически музей и Генералното консулство на България в в Одрин. Експозицията ще бъде постоянна.

Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще открие същия ден и библиотека в църквата „Св. Георги”. Тя е създадена от Специализираното висше училище по библиотекознание и информационни технологии (СВУБИТ) в София, със съдействието на Генералното консулство на България в Одрин. Библиотеката разполага с фонд от 2200 тома литература на български език, като всички книги са дарения от издателства, организации и частни лица. СВУБИТ дари на библиотеката компютърна конфигурация и оформи специален информационен център.


◊ ОЩЕ

В 12.30 ч. на 7 януари 2008 г. министър Данаилов ще посети другата българска църква в Одрин - „Св. св. Константин и Елена” и ще обяви официално началото на възстановителните дейности по реставрацията на храма.
Автор:
МК
Публикация:
02.01.2008 г. 19:50
Посетено:
955
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/5124-otkrivane-na-izlozhba-i-biblioteka-v-balgarskiya-hram-sv-georgi-v-odrin