Календар

Интересни прояви в Стара Загора (12-17 ноември)

Елате да видите

◊ В ПРОГРАМАТА

12 ноември (понеделник)

- 18,30 ч., Регионална библиотека "Захарий Княжески"

Концерт на Кристина Йоргова, Славена Кацарова, Денис Иванов, Елица Желева - възпитаници на НУМСИ "Христина Морфова" - Стара Загора.
Корепетитор: Полина Влахова

- 17,00 ч., ДТ "Гео Милев" - "Двамата веронци"


13 ноември (вторник)


- 09.30 часа, залата на хотел „Железник”, Стара Загора, ул. „Парчевич” № 1, етаж 1

Семинар „Джендър бюджетиране на практика”.
Организатор – Гражданско сдружение “Алтернатива 55” - Стара Загора

- Семинарът се организира в изпълнение на проект, финансиран съвместно от Европейската комисия и Министерството на труда и социалната политика на България в изпълнение на Рамковата стратегия за равенство на половете. Координатор на проекта е Министерството на труда и социалните въпроси на Република Чехия, а партньори, освен Министерството на труда и социалната политика на България, са организации от Австрия, Италия и Унгария.

- Целта на семинара е да се популяризират в България въпросите на равнопоставеността на половете и въвеждането на подхода за джендър бюджетиране за постигане на равнопоставеност и да предостави форум на представители на държавната и местна администрация, социалните партньори, научните среди и неправителствения сектор да дискутират по тези проблеми.

- 18,00 ч., Художествена галерия – Стара Загора – Откриване на изложба на украински графици – Константин Калинович и Алекдей Федоренко

- 18,00 ч., ДТ “Гео Милев” - “Чудният свят на Шехерезада” - балет на Държавна опера Стара Загора

- 19,00 ч., Регионална библиотека “Захарий Княжески” - “Пейка” - спектакъл с Елена Азалова и Ивалин Димитров


14 ноември (сряда)

- 11,00 ч., ДТ ”Гео Милев” – “Мечо Пух” – спектакъл на Държавна опера - Стара Загора

- 18,00 ч., Регионална библиотека “Захарий Княжески” - Вечери с изкуството на Борис Христов.

Представяне уникални аудиозаписи на италиански арии в изпълнение Борис Христов от периода 1949–1955 г. (Създадено през 1991 година, съучредител на наградата за най-добър бас в Националния конкурс за млади оперни певци „Борис Христов").
Водещ: Нино Луканов.


15 ноември (четвъртък)

- 18,00 ч., Регионална библиотека “Захарий Княжески” - Вечери с изкуството на Борис Христов.

Специална прожекция на Видеозапис от галаконцерта по случай 25-годишнината от коронацията на английската кралица – май, 1977 г., Ковънт Гардън.
Организатор: Музикално общество „Борис Христов" – Стара Загора (Създадено през 1991 година, съучредител на наградата за най-добър бас в Националния конкурс за млади оперни певци „Борис Христов").
Водещ: Нино Луканов.


до 17 ноември

Младежки дом - Стара Загора - Европейски фестивал за младежки филми “Моята Европа”.

Регионалният младежки съвет “Инициатива” бе българският партньор при реализирането на едноименния конкурс, в който стотици млади хора от различни краища на Стария континент визуализираха представата си за Европа в кратки филми. Селектираните от авторитетно европейско жури продукции ще бъдат представени на фестивал, който ще протече от 9 до 18 ноември 2007 в европейските столици Лондон, Париж, Мадрид и др.

Сред всички българи привилегията да се насладят на младежките филми ще имат единствено заралии. Кино прожекциите в Стара Загора ще се състоят на 15, 16 и 17 ноември в Младежки дом – Стара Загора. Организации и институции от България ще наградят избран от тях филм, а младата аудитория ще гласува за “фаворит на публиката”. Вотът на всички европейски зрители ще бъде сумиран и ще определи окончателния победител в конкурса “Моята Европа”.

- 11,00 и 15,00 ч., Алианс Франсез - Стара Загора, вход свободен – Прожекции на френски филми “Lederniermetro” (“Последното метро”).

Филм на Франсоа ТРЮФО (Франция, 1980 г., 135 мин.) – отличен с 10 награди “Сезар” '81 – за най-добър филм, режисура, актьор на Жерар Депардийо, актриса на Катрин Деньов, сценарий, операторско майсторство, монтаж, музика, сценография и звук. “Давид на Донатело” за чуждестранна актриса на Катрин Деньов. Номинации за “Оскар” и “Златен глобус” '80 за чуждоезичен филм, 2 номинации за “Сезар” - за поддържащ актьор на Хайнц Бенент и поддържаща актриса на Андреа Фереол


17 ноември (събота)


- 11,00 ч., зала на Регионална Библиотека “Захарий Княжески” – Матине на Ацуко Сета (пиано). Цикъл соло концерти.
Автор:
Уляна Кьосева, Община Стара Загора
Публикация:
10.11.2007 г. 08:14
Етикети:
Посетено:
896
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/4838-interesni-proyavi-v-stara-zagora-12-17-noemvri