Календар

Новото във Варненската опера през новия сезон

Сезон 2007 / 2008

◊ СЪБИТИЕТО

Новият сезон на варненското Оперно-филхармонично дружество започва на 10 септември 2007 г. с една от най-известните и обичани оперети - “Царицата на чардаша” от Имре Калман.

До края на септември в програмата са включени популярни оперни заглавия, като “Травиата” (на 12 септември), “Аида” (на 14 септември), “Риголето” (на 19 септември), “Мадам Бътерфлай” (на 26 септември).

В “Аида” зрителите ще видят известния тенор с международна кариера Емил Иванов. Друг тенор със световна известност – Калуди Калудов, ще пее в “Атила” на 21 септември.

Септемврийският афиш включва и представление на мюзикъла “Хлапето”, реализиран от Варненската детска опера.


◊ И ОЩЕ НОВОСТИ

Най-големите меломани и редовни посетители на Варненската опера ще бъдат улеснени през новия сезон с още една придобивка. През месец септември на касата на Операта започва да функционира специален музикален щанд. Там ще се продават актуални програми, каталози и брошури, различни рекламни материали, а най-голям интерес се очаква да предизвикат компакт дисковете с оригинални изпълнения.

Новост от този сезон е и улеснението за зрителите, които ползват услугите на сайта http://www.bgbileti.com, имат своя картова сметка и предпочитат да купуват билети по интернет. Ваучери за специалната multinet карта вече ще могат да се купуват и на касата на Операта, а не само чрез интернет. Подробности за услугата могат да се открият на адреса на сайта.
Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
07.09.2007 г. 12:40
Посетено:
527
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/4430-novoto-vav-varnenskata-opera-prez-noviya-sezon