Календар

Представяне на новата студентска медия на НБУ New Blog 4U

14 май, 11.00 ч., книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Представяне на новата студентска медия на НБУ New Blog 4U

На 14 май в 11:00 часа в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ ще се проведе пресконференция за журналисти за представяне на новата студентска медия New Blog 4U пред българските медии с участието на д-р Евелина Андреева, доц. д-р Кристиян Постаджиян, Севда Шишманова, видео консултант, Светлана Тарашоева, редактор, студентския редакционен екип и управителите на платформа Kazva.bg – Добромир Живков и Радослав Райков.

Медията публикува изцяло авторско съдържание, създадено от студентски редакционен екип по теми, които интересуват младите хора в България. Репортери, оператори, монтажисти, рекламисти, дигитални маркетинг специалисти на новата медийна платформа са студенти от различни департаменти на Нов български университет.

Медията започва с две водещи каузи:

  • Стимулиране на четенето на книги от младите хора у нас.
  • Улесняване на студентите при търсене и намиране на работа и стаж.

На срещата с медиите ще бъдат представени за първи път резултатите от проучване „Как и какво четат младите и активни българи“, реализирано от студентския екип на New Blog 4U и платформата Kazva.bg (Добромир Живков и Радослав Райков) през февруари-март 2024 г. В проучването са участвали 936 човека и са получени 13 279 отговора. Ще се говори и за идеята за създаване на банка „Човешки ресурси“, която медиите могат да използват, за да привлекат в техните екипи млади автори с цел създаване на съдържание, насочено към привличане на младежка аудитория.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
10.05.2024 г. 14:48
Етикети:
доц. д-р Кристиян ПостаджиянЦентър за книгатаНБУ
Светлана Тарашоева
Радослав Райков
Добромир Живков
Севда Шишманова
д-р Евелина Андреева
студентска медия
New Blog 4U
Посетено:
128
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/39121-predstavyane-na-novata-studentska-mediya-na-nbu-new-blog-4u