Календар

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

8, 9 и 10 декември 2023, Национален Музей “Земята и хората”

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

На 8, 9 и 10 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледното изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили.

Ще участват 60 фирми и колекционери на минерали и фосили, творци с авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Етиопия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

Специално за децата организираме Коледна работилница на 9 и 10 (събота и неделя). Децата сами ще изработват коледни картички: най-напред ще ги нарисуват с моливчета, а след това ще ги украсят с разноцветни камъчета. Специалисти от музея ще им разказват какви са имената на камъчетата, защо едни са червени, а други жълти или сини, къде се срещат. Работно време на работилницата: 11-13 и 14.30-17  часа.

Временни изложби, които могат да се видят по време на изложението:

• „Кехлибарът – изящната капсула на времето“
• „Каменната история на древни морета и гори“
• „Умни минерали за умни телефони“

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа, входът - с билети от 2 лева, Коледната работилница за деца – с билети от 3 лв.

.....................................

За контакти: Светла Старирадева

            тел.  865 66 39; 0884 468 840    

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

 

 

Автор:
НМ "Земята и хората"
Публикация:
07.12.2023 г. 10:11
Посетено:
295
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/38184-koledno-izlozhenie-na-minerali-skapotsenni-kamani-i-fosili