Календар

НБУ на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата

Изданията на Нов български университет ще бъдат изложени на 3 етаж, щанд 340

НБУ на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата

50. Софийски международен панаир на книгата

Националният дворец на културата е домакин на най-мащабното литературно събитие за годината от 5. до 10. декември 2023 г. Очаква се да вземат участие 170 издателства с над 100 000 заглавия. Изданията на Нов български университет ще бъдат изложени на 3 етаж, щанд 340, а посетителите могат да се възползват от 20% търговска отстъпка на почти всички заглавия.

Най-новите книги на Нов български университет са:

  • „Третата Световна : Битката за Украйна“ с автори Михаил Станчев и Юрий Фелщински дава възможност на българската аудитория да прочете и осъзнае причините за Руско-украинската война, която е най-сериозният военен конфликт в Европа след края на Втората световна война.
  • В „Свободата от сенките : Справедливост и образование в диалозите на Платон“ от Георги Гочев читателят ще открие изследвания върху Платоновото разбиране за справедливост, според който тя освен вътрешна нагласа, качество и добродетел, представлява и ситуация на отношение между хората – кратковременна, когато вършим действие в преследване на някакво благо, но и дълговременна, когато живеем с другите по определен начин.
  • „Моите мемоари“ на проф. Георги Фотев, д.н., член на Сенаторския съвет към Настоятелството на НБУ, почетен професор на Нов български университет и директор на Центъра за изучаване на европейските ценности при НБУ.
  • „Материална основа и правна природа на индустриалната собственост“ от поредицата Българско юридическо наследство е посветена на 125-годишнината от рождението на проф. Константин Кацаров (1898-1980) в знак на уважение и признателност към неговия принос за изучаването на индустриалната собственост у нас.
  • „Свят и свобода : Трансцендентална философия и модална онтология“ от Боян Манчев - въпросът за света е неотделим от въпроса за свободата: това е началното твърдение на тази книга. Светът е невъзможен другояче освен като свобода.

Току-що излезли от печат и ще бъдат изложени на Панаира са изданията „Успоредни животописи“ от Плутарх от поредицата „Агорà“ в превод от старогръцки език на проф. Богдан Богданов и проф. Петър Димитров, д.н., „Вярващ, но не религиозен : Български контексти на холистичната спиритуалност“ - изследване върху проблематика, пронизваща различни аспекти на съвременната социалност, които Теодора Карамелска подвежда под рубриката „ново омагьосване на света в късната модерност“. Милена Караилиева и Теодора Ризова в „Балнеологичен, СПА и уелнес туризъм“ анализират тенденциите в развитието, търсенето и предлагането на този вид услуги, визират основните проблеми в сектора и очертават възможните перспективи.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
01.12.2023 г. 15:04
Посетено:
298
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/38144-nbu-na-50-oto-yubileyno-izdanie-na-sofiyskiya-mezhdunaroden-panair-na-knigata