Календар

Нов български университет на „Университетска седмица на книгата“

Изданията на Нов български университет участват в „Университетска седмица на книгата“, провеждаща се в Университета за национално и световно стопанство от 6 до 10 ноември

Нов български университет на „Университетска седмица на книгата“

Изданията на Нов български университет участват в „Университетска седмица на книгата“, провеждаща се в Университета за национално и световно стопанство от 6 до 10 ноември. Новите заглавия на Нов български университет ще бъдат изложени в централното фоайе и могат да бъдат разгледани от 10.00 ч. до 17.00 ч.

Сред тях ще откриете:

  • „Третата Световна: Битката за Украйна“ от Юрий Фелщински и Михаил Станчев.
  • „Историите на успеха: Заедно растем, заедно успяваме: Интервюта с 33 водещи маркетинг специалисти“ със съставителство и редакция на Росица Накова, и Стефания Темелкова.
  • „Материална основа и правна природа на индустриалната собственост: Сравнително изследване и опит за теория в системата на българското право“ от Константин Кацаров с встъпителна студия и редакция на Веселина Манева.
  • „Мобилният потребител“ от Димитър Трендафилов.
  • „Свят и свобода: Трансцендентална философия и модална онтология“ от Боян Манчев.
  • „Храна и култура“ от Евгения Кръстева-Благоева.
  • „За християнския празник Богоявление и неговото отбелязване в Калофер: История и съвременност“ от Живко Лефтеров.
  • „Свободата от сенките: Справедливост и образование в диалозите на Платон“ от Георги Гочев.
  • „Аспекти на комбинаториката“ от Иван Ланджев и Ася Русева.
  • „Моите мемоари“ от Георги Фотев.

Кратка анотация за книгите е публикувана в Електронен каталог на изданията на НБУ. Видеа от представянията на изданията, организирани от Център за книгата, могат да се гледат в едноименната фейсбук страница и в ютюб канала New Bulgarian University.

Издателството на Нов Български университет е носител на Специалната награда на Съюза на българските книгоиздатели за цялостна дейност, а през 2020 г. получи голямата награда „Златен лъв“ на Асоциация „Българска книга“ за най-добър издателски проект за антологията „Сборник за народни умотворения (Научен и книжовен дял)“ в два тома със съставител Борис Христов. Книги, издадени от Нов български университет, са носители на Национална награда „Христо Г. Данов“ за принос в националната книжовна култура.

Книжното изложение „Университетска седмица на книгата“ е в подкрепа на #КаузаГРАМОТНОСТ - инициатива на Асоциация „Българска книга“ за насърчаване на грамотността и промени в законодателството.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
03.11.2023 г. 16:17
Етикети:
книжно изложениеЦентър за книгатаНБУ
„Университетска седмица на книгата“
Университет за национално и световно стопанство
Посетено:
312
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/37952-nov-balgarski-universitet-na-universitetska-sedmitsa-na-knigata