Календар

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

2, 3 и 4 декември 2022, Национален музей “Земята и хората”

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни  и фосили

 

◊ ПОКАНА

Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили

На 2, 3 и 4 декември в Националния Музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили.

Участие са заявили 60 изложителя. Очакват се участници от Армения, Сърбия и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали и фосили, творци със свои авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни, и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Етиопия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.

По време на изложението ще могат да се разгледат временните музейни експозиции „Умни минерали за умни телефони“, „Метеорити“ и „Нови постъпления“.

• Специално за децата организираме Коледна работилница на 3 и 4 (събота и неделя). Децата сами ще изработват коледни картички: най-напред ще ги нарисуват с моливчета, а след това ще ги украсят с разноцветни камъчета. Специалисти от музея ще им разказват какви са имената на камъчетата, защо едни са червени, а други жълти или сини, къде се срещат. Работно време на работилницата: 1100-1300 и 1430-1700  часа.

Работното време на музея по време на изложението ще е от 10 до 19 часа, а входът - с билети от 2 лева.

 

За контакти: Светла Старирадева
тел.  865 66 39; 0884 468 840    

 

Автор:
НМ "Земята и хората"
Публикация:
01.12.2022 г. 08:40
Посетено:
949
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/35969-koledno-izlozhenie-na-minerali-skapotsenni-kamani-i-fosili