Календар

Спектаклите на Театър ВЕСЕЛ през месец май!

Любителите на кукленото театрално изкуство отново ще се срещнат с интересни герои

Спектаклите на Театър ВЕСЕЛ през месец май!

 

Спектаклите на Театър ВЕСЕЛ през месец май!

Театър ВЕСЕЛ очаква през май своите зрители отново в камерната зала на Художествената галерия „Борис Денев“ в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Любителите на кукленото театрално изкуство отново ще се срещнат с интересни герои - както класически, така и съвременни персонажи.

Спектакълът "Русалка" ще се играе в неделя, 8 май. Представлението е вдъхновено от старата немска легенда за Лорелай. „Русалка“ е история за разочарованието, за болката и за отмъщението. История за свободния дух и за погубената любов, и за неумиращата любов. Истини, които са неподвластни на времето и пространството. Спектакълът е с въздействаща музика, оригинални диалози, атрактивна сценография.

На 14 май, събота, предстои вълнуваща среща на малкия зрител с популярен фолклорен герой в  спектакъла „Хитър Петър“. Разказвачът на приказки среща Попа, Чорбаджията и Попадията с техния опонент – Хитър Петър. Фолклорни игри, пословици и поговорки, загадки и българска народна музика са акцентите в спектакъла, които оформят неговата самобитност. 

Театралният афиш на 28 май, събота, включва любимо заглавие от репертоара на търновските кукленици – „Празник по никое време“. Какво се случва, когато двама актьори – Зеленото конферансие и Оранжевото конферансие – се появят в точния ден, в точния час, но на друг адрес? Много простo, започва празник по никое време, защото навсякъде, където има деца, има и повод за празник. В помощ на актьорите са куклите със своите песни, музикални етюди и игрите за деца – гаранция, че празникът ще е чудесен. 

Представленията ще се играят от 11:00 часа. Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се осъществява с подкрепата на община Велико Търново.

Автор:
Театър ВЕСЕЛ
Публикация:
05.05.2022 г. 10:22
Посетено:
819
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/34613-spektaklite-na-teatar-vesel-prez-mesets-may