Календар

Програма на Музикалния театър за януари 2022 година

Сезон 2021/2022

 

◊ ПРОГРАМА НА МУЗИКАЛНИЯ ТЕАТЪР - ЯНУАРИ 2022

08.01., събота, 11.00 ч. - „Аладин"

Мюзикълът „Аладин" е модерна интерпретация на класическата приказка от Арабския епос. Духът от бутилката е метафора на човешкия дух, а посланието на авторите е – всеки трябва да потърси и ще открие силата в себе си. Това е история за любовта и силата на човешките възможности, която ще докосне зрителите от всички възрасти. Всички ще съпреживеят на един дъх перипетиите, през които минава Аладин, за да разбере накрая посланието на мюзикъла: „Духът е винаги в теб!"

Участват: Денко Проданов, Добрин Векилов-Дони, Боряна Йорданова, Камен Иванов, Яница Маслинкова, Богомил Спиров, Лъчезар Лазаров, Станимира Василева, Румен Григоров, Александър Василев, Тодор Велков, Никола Кабрузов, Любен Николов, Николай Христов

Деца: Петя Андасарова, Кая Иванова, Лидия Иванова, Никола Костадинов, Илиан Спиров, Денис Тафров

Оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев

08.01., събота, 16.00 ч. - „Зайченцето бяло"

Мюзикълът „Зайченцето бяло" на композитора Румен Бояджиев–син е вдъхновена от едноименната популярна детска песничка „Зайченцето бяло" на Леда Милева и Петър Ступел. С нея са израснали поколения български деца и затова спектакълът е адресиран не само към най-малките зрители, но и към техните родители, баби и дядовци. „Зайченцето бяло" засяга вечната тема за доброто, което е ключ към сърцето на всеки. Добрина е, когато те е грижа за другия и му подадеш ръка в нужда. Тази протегната ръка и подкрепящо рамо на приятел запалват светлинката, която осветява пътя за изход от всяка ситуация. Светулката казва на изпадналия в отчаяние Зайо: „На добрите винаги има кой да помогне!" и му запалва светлинката си, за да намери той пътя към дома...

Участват: Елица Красимирова, Румен Григоров, Иван Христов, Боряна Йорданова, Павлина Петкова, Георги-Маноел Димитров
Пиано – Ана Ангелова

09.01., неделя, 11.00 ч.- „Зайченцето бяло"

Участват: Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пламена Михова, Яна Стефанова, Тодор Велков
Пиано – Румен Трайков

09.01., неделя, 17.00 ч. - „Лешникотрошачката" - Балет "Арабеск"

Спектакълът на Балет „Арабеск" - „Лешникотрошачката" - е създаден по прочутата приказка на Хофман и вълшебната музика на Чайковски. Хореограф е Боряна Сечанова, която заедно с постановъчния екип и танцьорите на Балет „Арабеск" ни пренася в един приказен и фантасмагоричен свят за малки и големи.В този фееричен спектакъл ще видим любимите герои от приказката на Хофман - мишките и играчките, които оживяват, както и самия Принц Лешникотрошачка. Посланието на тази приказка е, че всеки човек трябва да е свободен не само да фантазира, но и в избора си и да се стреми да превърне мечтите си в реалност.

Участват: Виктория Петрова, Валери Миленков, Филип Миланов, Асен Наков, Константина Ханджиева, Ангелина Гаврилова

 
15.01., събота, 19.00 ч. и  16.01., неделя, 17.00 ч. - "Оперетно вариете: Подари мечта"

„ОПЕРЕТНО ВАРИЕТЕ: Подари мечта" е един много различен спектакъл на Музикалния театър, в който оперетни ще са само част от танцовите номера - кан кан, валс и чардаш. Солистите и балетът ще изпълнят откъси от любими филмови мюзикъли. На сцената ще прозвучат едни от най-големите попхитове в съпровод на Оркестъра на Музикалния театър. Във вариететния спектакъл ще има акробатични изпълнения, циркови илюзии и атрактивна мултимедия.

Участват солистите: Людмила Козарева, Християна Лоизу, Десислава Николова, Владимир Грудков, Александър Панайотов и Денко Проданов.
Балетът и Оркестърът на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев
Солисти на Балета: Крис Методиев, Венета Гочева, Йоанна Стоянова, Жасмин Сеизова
Театър на сенките: Георги–Маноел Димитров, Димитър Ивайлов, Богомил Добрев
Валентин Христов – дете
Със специалното участие на брейк групата X-ENERGY CREW,
илюзиониста Старбой Айвън, акробатична денс трупа "Тапия денс Хаус" с ръководители Виолета и Ерик Тапия, Студио G


19.01., сряда, 19.00 ч. - „Зимни мечти" – Концерт

Музиката на Европа ще звучи в София на 19 януари от 19:00 часа на сцената на Музикалния театър. Традицията да се изпълнява по едно популярно класическо произведение от различни европейски страни продължава с името „Зимни мечти".

На диригентския пулт отново е Маестро Петър Димитров, който ще дирижира оркестъра на Музикалния театър. Участват солистите: Марияна Арсенова,Пеньо Пирозов, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Християна Лоизу

В програмата на концерта са включени класически произведения на композитори от Унгария, Норвегия, Белгия, Италия, Германия, Чехия, Полша,Англия, Франция, Испания, САЩ, Австрия и Русия. Поканени са и посланиците на съответните държави, които са подготвили поздравления към публиката на концерта.

Участват солистите: Марияна Арсенова, Пеньо Пирозов, Валентина Корчакова, Еделина Кънева, Християна Лоизу. Оркестър на Музикалния театър с гост-диригент Петър Димитров.


21.01., петък, 19.00 ч. -  „Ухание на пури и джаз"

Най-новото заглавие в афиша на Музикалния театър е българският мюзикъл „Ухание на пури и джаз" по „Великият Гетсби" на Фицджералд и сонетите на Шекспир. Режисьор и автор на либретото е Бойко Илиев. Композитор е Сашо Младенов, който написва музиката специално за трупата на Музикалния театър. Романът „Великият Гетсби" на Фицджералд разказва историята на криминално забогателия Джей Гетсби и обсебващата му любов към красивата Дейзи Бюканън. Той е и лиричен разказ за епохата на джаза с целия ѝ блясък и декаданс, разюздани мечти, амбиции и алчност. Това е история за неспирния бяг, в който всички ние сме увлечени, преследвайки химери, блянове и мечти. Изяществото, с което тази творба улавя духа на една отминала епоха и едно изгубено поколение по време на Голямата депресия, отдавна й е отредило място сред най-великите романи на 20 век.

Участват: Денко Проданов, Георги-Маноел Димитров, Александър Панайотов, Християна Лоизу, Илона Иванова, Александър Мутафчийски, Еделина Кънева, Христо Сарафов, Лъчезар Лазаров, Румен Григоров, Александър Василев, Зорница Гергинова, Павлина Петкова, Николай Димов, Пламена Михова, Ралица Анкова, Иван Христов, Никола Кабрузов, Алексей Римша, Сердикий Попов

Беквокали: Илиана Генева, Весна Тодорова, Кремена Борисова
Момиче 1: Зорница Гергинова; Момиче 2: Павлина Петкова

Оркестър на Музикалния театър с диригент – Огнян Митонов


22.01., събота, 19.00 ч. - Една нощ във Венеция

Гледайте една от най-популярните и обичани оперети на Йохан Щраус, която повече от 20 години се играе с голям успех на сцената на Музикалния театър. Творбата на Щраус ни пренася в средновековна Италия по време на карнавала във Венеция. Маските прикриват лицата и така за една нощ богатият може да стане беден, а бедният да седне на масата на богатия...

Участват: Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Богомил Спиров, Александър Мутафчийски, Румен Григоров, Николай Борисов, Десислава Николова, Александър Василев, Георги-Маноел Димитров, Иван Христов, Грозданка Филипова

Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Огнян Митонов


23.01., неделя, 17.00 ч. - „Царицата на чардаша"

„Царицата на чардаша" на Музикалния театър е класическа и в същото време модерна трактовка на оперетата на Калман, която ни пренася в бляскавата атмосфера на Австро-Унгарската империя. Модерното в нея е не само динамиката на действието, но и взаимоотношенията между героите. Почитателите на оперетата ще се насладят на богатата оркестрация в музиката на Калман, увличащото и изпълнено с комични обрати либрето, динамичната хореография и красивите костюми и сценография.

Участват: Илина Михайлова, Денко Проданов, Илона Иванова, Александър Панайотов, Христо Сарафов, Калина Ангелова, Румен Григоров, Лъчезар Лазаров, Иван Панев, Георги-Маноел Димитров, Александър Василев, Грозданка Филипова. 

Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов


29.01., събота, 19.00 ч. - Коледно – Новогодишен концерт

Заради големия интерес – допълнителна дата на Коледно – новогодишния концерт в Музикалния театър на 29 януари, събота, от 19:00 часа. Не пропускайте този концерт-спектакъл с брилянтни изпълнения от мюзикъли, филмова музика и любими коледни песни. Едно истинско светлинно шоу с феерични танци и магически номера. На концерта звучат откъси от "Клетниците", "Парижката света Богородица", "Красавицата и звярът", "Мамма миа" и други произведения от бродуейската класика. Солистите, балетът и оркестърът на Музикалния театър ще вечните коледни хитове "O Holy Night", "Jingle Bells", "White Christmas", "All I want for Christmas" и още много други.

Участват солистите: Марияна Арсенова, Александър Василев, Тодор Велков, Владимир Грудков, Георги-Маноел Димитров, Олга Михайлова-Динова, Илона Иванова, Добрина Икономова, Боряна Йорданова, Елица Красимирова, Еделина Кънева, Християна Лоизу, Александър Мутафчийски, Десислава Николова, Александър Панайотов, Стефан Петков, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров, Теменужка Трифонова, Катерина Тупарова
Хор, Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Людмил Горчев

30.01., неделя, 17.00 ч. - Една вечер с хитовете на Бродуей

Подарете си една незабравима вечер с най-доброто от световния мюзикъл и популярната музика в изпълнение на звездите на Музикалния театър. Те ще ви представят любими откъси от мюзикълите: „Кабаре", „Котки", „Чикаго", „Фантомът на операта", „Мис Сайгон", „Булевардът на залеза ", „Исус Христос суперзвезда" и „Магьосникът от Оз". На сцената ще прозвучат и популярни световни хитове, изпълнени от солистите в съпровод на оркестъра на Музикалния театър. Към тази музикална феерия добавяме стилната хореография на балета, бляскавите костюми и сценография.

Участват: Марияна Арсенова, Олга Динова, Еделина Кънева, Теменужка Трифонова, Владимир Грудков, Александър Мутафчийски, Александър Панайотов, Пеньо Пирозов, Денко Проданов, Христо Сарафов, Богомил Спиров. Балет и Оркестър на Музикалния театър с диригент Юли Дамянов

* * *


Билети на сайта https://musictheatre.bg/calendar/2022-01
и на касата на Музикалния театър 02/943 19 79.

Заповядайте!

 

 

Автор:
Национален музикален театър
Публикация:
08.01.2022 г. 11:09
Посетено:
2124
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/33964-programa-na-muzikalniya-teatar-za-yanuari-2022-godina