Календар

Програма на Сити Марк Арт Център, 1-15 май 2021

Театър, музика, събития за деца

Програма на Сити Марк Арт Център, 1-15 май 2021

 

◊ ПРОГРАМА 1-15 МАЙ 2021

05.05.2021 г. от 19:30 ч.

"Жената е странно животно"

Автор и режисьор Здрава Каменова

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена... или по-скоро различно животно...

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите ѝ приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами. Но едно е сигурно - тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите - Яна Огнянова.
От автора на „Помощ, имам две деца" "Апетит", "Късметът на кукувицата" и други - Здрава Каменова

 

06.05.2021 г. от 19:30 ч.

"Науру" - моноспектакъл на Свежен Младенов

Монолог на един пътуващ 
 
Автор - Иво Иванов
Драматизация - Руси Чанев
Режисьор - Валентин Ганев
Помощник-режисьор - Борис Коев
Сценография и костюми - Теодора Кирова
Музикално оформление - Слав Бистрев
С участието на Десислава Спасова
 
Американски летищен терминал. В салона за пушене има само  двама пасажери, непознати един на друг - корпулентна млада дама, която пуши и млад мъж, който гледа в таблета си. Той е 40-годишен човек, в отлична спортна форма, явно е отказал цигарите, но в момента се колебае дали отново да пропуши. Вълнението му издава някаква примесена с възхищение гузност, която той изпитва към своята „любима“, задето я е изоставил. Сега, разтърсван от порой думи и мисли, лети към нея и нищо не може да го спре.

Моноспектакълът „НАУРУ“ се базира на мотиви от книгата „Извън играта“ на известния и обичан от читателите у нас журналист и писател ИВО ИВАНОВ, който от повече от 25 години живее  в САЩ. Успехът и провалът са основна тема в енергичната му проза.
_______

Представлението ще бъде пряко излъчено от стрийминг платформата на Сити Марк Арт Център. Гледайте на живо: https://cmart.bg.live/bg/1201/filmlanding-go

 

07.05.2021 г. и 17.05.2021 г. от 19:30 ч.

Театрален отряд Сценична треска и Projector Plus 
представят:
"Извънредно любовно положение"

Театрален отряд Сценична треска са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на … извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева. Театрален отряд „Сценична треска“ ще отбележи с напълно ново, любовно издание на „Извънредно положение“ силен рестарт на сезона след втория локдаун. ​„Извънредно ЛЮБОВНО положение“ е комедиен стендъп спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории. Любовни истории от карантината, които Богдана, Здрава и сценаристът Светослав Томов са описали изключително цветно, уморени и отегчени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, хората без маски, онлайн обучението, притеснени от липсата на работа, фризьор, пространство и какъвто и да било нормален социален живот.
​"... Любовта е извънредно положение и без епидемична ситуация"

 

08.05.2021 г и 23.05.2021 г от 11:00 ч.

Хитрата Лисанка

Спектакъл по народни приказки

Драматизация: Симона Нанова, Ваня Иванова
Режисура: Ваня Иванова
Сценография: Емелияна Андонова–Тотева
Музикално оформление: Ваня Иванова
Изпълнява: Симона Нанова
 
В народните приказки е събран вековният опит на хиляди поколения, тя ни прави по-мъдри и по-добри! Хитрата Лисанка си живее добре  - хем си мързелува, хем си добрува! И винаги успява да се измъкне. Пътешества си от приказка в приказка и... изобщо не се притеснява, че предава най-добрия си приятел, че е несправедлива или безсърдечна. Но ... „който хитрува, трябва да си пази опашката“. Ще успее ли Лисанка да я опази? Ще замете с нея пак следите или ще си получи заслуженото?
 
В драматизацията са включени  приказките: „Болен – здрав носи“, „Три хитринки“, „Косе – Босе“, „Врабчето и Лисицата“ и „Вълкът и Лисицата“.

Спектакълът е създаден с финансовата подкрепа на Министерство на културата и фондация Арте Вива.
 
 
08.05.2021 г. от 17:00 ч.
 
"Котешката банда"
Сити Марк Арт Център и Бон-Бон Мюзик представят авторски мюзикъл на Стефан Димитров и Гергана Сотирова
08.05.2021 г. от 17:00 ч.
 
Котешката банда се завръща!

В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от "Бон-Бон" в обновен състав.
Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство - Рат-Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят.

"На приятел лапа давам,
и в беда го защитавам!"
е една от любимите строфи на малките бонбони!
 
Музика: Стефан Димитров
Либрето: Гергана Сотирова
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Златка Вачева
Хореограф: Жасмина Стоянова /танцово студио "Пумпал"/
Вокални педагози: Рози Караславова, Яна Балева, Елизабет Нешева
Аранжименти: Стефан Димитров и Борис Чакъров
Музикален продуцент: Рози Караславова, BON-BON MUSIC
 
 

09.05.2021 г. от 11:00 ч.

"Музиката разказва..."
 
Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Арт Център
представят
Музиката разказва... на най-малките с любов
 
Меца-Мецана, Зайо-Байо, Катеричка-Рунтавелка, Ежко-Бежко... Това са някои от героите в две любими български приказки за най-малките. Те ще бъдат на сцената заедно с Камерен ансамбъл „Силуети“ и флейтистът Мартин Павлов, а главен разказвач на историята ще бъде МУЗИКАТА. Тя ще ни пренесе в приказен, магичен свят, който е пълен с много красота, искрени усмивки и цветни емоции. „Музиката разказва...“ е третият спектакъл на Камерен ансамбъл „Силуети“ в залата на Сити Марк Център за изкуство, посветен на най-малките слушатели от 0-5 г. и техните родители. Ще звучат творби от Бах, Бетовен, Шуберт, Дворжак и др.

Изпълнители:
Камерен ансамбъл "Силуети":
Калина Митева - цигулка
Габриева Калоянова – виолончело
Лилия Жекова - пиано
Кристиян Калоянов - кларинет
Мартин Павлов – флейта

 

09.05.2021 г. от 18:00 ч.

Чехов търси талант

Превод и сценичен вариант: Недялко Делчев
Постановка, визуална и музикална среда: Михаил Милчев
Участват: Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Светлина Станчева

„Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.

 

10.05.2021 г. и 25.05.2021 г. от 19:30 ч.

"Живак"

Комедиен спектакъл

Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров
Фотограф Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство. Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

11.05.2021 г. от 19:30 ч.

"Апетит"

Една неуспяла радиоводеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет.

Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

 

12.05.2021 г. от 19:30 ч.

"Самотни персонажи"

От: Васил Дуев-Тайг

Участват: Весела Бабинова, Василена Винченцо, Васил Дуев-Тайг, Ивайло Драгиев, Петко Венелинов и Иван Николов. 

„Самотни персонажи” е трагикомедия за творчеството и любовта. Насмешлив поглед върху желанието ни за свръхживот през писането и свързването между две същества.

„Аз ли съм творец на своето собствено живеене или то самото е творение поредно от живота на творец? Аз ли пиша себе си или някой друг ме пише мене? Дали си творец на творбите си или творци са си те… и те сътворили са тебе?”

 

13.05.2021 г. от 19:30 ч.​​ 

Представяне на "Книга за песните"  на Стефан Вълдобрев

Акустична вечер със Стефан Вълдобрев
и неговата "Книга за песните"​
https://knigomania.bg/kniga-za-pesnite.html 


14.05.2021 г. от 19:00 ч.

Цикъл концерти "Проф. Венцеслав Николов и приятели"

"Класично и романтично"

Венцеслав Николов - виолончело
Людмил Ангелов - пиано  

Програма:

. Лудвиг ван Бетовен - 7 вариации върху тема от "Вълшебната флейта" от В. А. Моцарт
. Феликс Менделсон-Бартолди - Песен без думи
. Роберт Шуман - Фантастични пиеси опус 73
. Едвард Григ - Соната

 

15.05.2021 г. от 19:00 ч.

Концерт "Магическите грегориански гласове"

Формацията е създадена през 2011 год. в Кьолн. Концертът се състои от 2 части. Първата се състои от грегориански песнопения и мадригали. Втората част - популярни песни на религиозна тематика.

_____________________________

Сити Марк Арт Център

Адрес: гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса Тел.: 02/ 955 74 78

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
05.05.2021 г. 17:55
Посетено:
1133
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/32677-programa-na-siti-mark-art-tsentar-1-15-may-2021