Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за месец март 2021

Театър, музика, събития за деца

Програма на Сити Марк Арт Център за месец март 2021

 

◊ ПРОГРАМА МАРТ 2021

03.03.2021 г., 19:30 ч.

"Науру"
(по мотиви от книгата на Иво Иванов "Извън играта")

Монолог на един пътуващ

Моноспектакъл на Свежен Младенов

Автор на текста: Иво Иванов
Драматизация: Руси Чанев
Режисьор: Валентин Ганев

 

04.03.2021 г. и  29.03.2021 г., 19:30 ч.

ТМПЦ-Варна ДТ "Стоян Бъчваров" представя: 

"Любовни писма"

Романтична драма по едноименната пиеса на Албърт Р. Гърни

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
Алекса – Яна Маринова
Томас – Свежен Младенов

Помощник-режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

 

06.03.2021 г., 19:30 ч.

"История на войника" по Игор Стравински
ПРЕМИЕРА 

Това е концерт-спектакъл за един войник и присъствието на нечестивия в съдбата му. Той дебне в неговия живот и го изкушава, както изкушава всички нас. Заслепен от бедността, в която живее, войникът проявява алчност и прави грешка, която му струва всичко, дори и душата. Смелостта, решителността и самоувереността са качества, които натежават на другата страна на везните. Благодарение на тях войникът успява да поправи грешката си и да опознае светлата страна на съдбата си предписана от орисниците.

Спектакълът представя историята със средствата на музикалния концерт и театъра едновременно преплитащи и допълващи се на сцената. Музиката в спектакъла е магията, която оживява историята, лупата, фокусираща вътрешните терзания на героите и общата равносметка за случилото се.

Режисьор: Коле Китанов
Актьори: Мила Китанова и Александър Йорданов
 
Камерен ансамбъл "Силуети"
. Калина Митева – цигулка
. Габриела Калоянова – виолончело
. Лилия Жекова – пиано
. Кристиян Калоянов – кларинет
 
Кукли: Илина Стефанова
Превод на текста: Пламен Бейков
 
 
07.03.2021 г., 18:00 ч. и 08.03.2021 г., 19:30 ч.

"Жената е странно животно"

Автор и режисьор Здрава Каменова
Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена... или по-скоро различно животно...

Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите й приятелки. Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика? Ще ви оставим да разберете сами. Но едно е сигурно - тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите - Яна Огнянова.
От автора на „Помощ, имам две деца" "Апетит", "Късметът на кукувицата" и други - Здрава Каменова

 

09.03.2021 г., 19:30 ч.

Театрален отряд "Сценична треска" и Projector Plus представят:
"Извънредно положение"

Театрален отряд "Сценична треска" са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на... извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева.

„Извънредно положение" е комедиен стендъп спектакъл със завладяващ, оригинален авторски сценарий по истински истории.

 

10.03.2021 г. и 28.03.2021 г., 19:30 ч.

"Живак"

Комедиен спектакъл

Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров
Фотограф Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство. Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

11.03.2021 г., 19:30 ч.

"Игра за големи мъже" от Саймън Блок

Превод: Милена Попова
Режисура: Димитър Живков
Сценография и костюми: Димитър Димитров
Музика: Владо Ковачев
Фотограф: Петър Бонев

Участват: Сава Драгнев, Петър Петров, Димитър Живков
 
Трима истински приятели, заедно от дълги години, загубили много от истинските неща в живота, превърнали са се в част от сивия поток, който населява земното кълбо. Колкото и да се мъчат да запазят собствена физиономия, да се задържат макар и малко над сивия поток, те не разбират как отдавна са се предали и превърнали в „малки", отчаяни хора. Текст, безкрайно богат на нюанси, ситуации, сарказъм, ирония, жестокост, сатира и скрита любов към всички нас – защото се борим със себе си и с живота, мъчим се да оцелеем духовно и психически.
Какви са травмите в душата, цената за предателствата, възможностите за измъкване? Ще разкажем на публиката тази история с много любов и самоирония, с поглед към тъмната, но и смешната страна на ежедневието ни. И, разбира се, да намерим отговори!

 

12.03.2021 г., 19:30 ч.

Музикален спектакъл "ЛА"

С участието на Камерен ансамбъл "Силуети"

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие. - Рашко и Косьо
„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демонстрират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ). 

 

13.03.2021 г., 19:30 ч.
 
"Кукувици"  
 
Тази вечер е особено важна за две особени кукувици. Едната ще представи новата си, най-значима книга пред публика, а другата ще изнесе мечтания си първи рок концерт...

Или поне така смята всяка, докато не разбират, че сцената е една, събитията им са дублирани и в залата няма никой, който да разреши проблема им. А когато вратата се заключва, на двете не им остава друго, освен да намерят път една към друга. Двете кукувици ще преминат през палитра от чувства, докато спорят, пеят и разказват откачените си истории.

Едно представление с много хумор, музика и емоция, която ще остане в сърцата ви. От авторите на "Жената е странно животно" и "Помощ, имам две деца".

 

14.03.2021 г. и 21.03.2021 г., 11:00 ч.

"Сапунена фантазия" 

Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат една много обичана детска игра и един невероятен феномен за възрастните. Различни номера, игри и състезания със сапунени балони провокиращи участието на публиката са част от това сапунено пътуване и преживяване. В шоуто можем да видим от най-обикновени до най-странни сапунени балони, като на пример: балоните с дим, огън, квадратните балони, балони - гъсеница, 5 балона един в друг, тенис със сапунени мехури и други шантави номера.
На сцената или импровизираната такава се получава една магия и едно, като че ли преместване в едно друго пространство подобно на космоса в което главните герои са сапунените балони. Участието на децата в шоуто не само е тяхно огромно желание при първото виждане на балоните, но то е и задължение.
Върхът на магията е един любим на всички деца номер а именно затваряне на човек в балон, наричаме го портал към мечтите.

 

 15.03.2021 г., 19:30 ч.

„До последен дух“

Авторски спектакъл на Рашко Младенов 

 

16.03.2021 г., 19:30 ч.

"Дом за овце и сънища"
 
Вълнуващ, умен, чувствителен, оставящ без дъх, спектакъл за нашата история от 1912-та година до наши дни.

Автор и изпълнител: Здрава Каменова
Режисьор: Гергана Димитрова
Музика на живо: Павел Терзийски
Видео на живо и костюм: Никола Налбантов
Асистент-режисьор: Олга Кочанова
Пространствена концепция: Наташа фон Щайгер
Продуценти: международната мрежа „Undernational Affairs", Център за култура и дебат „Червената къща", театър „Максим Горки"/ студио Я (Берлин), театър "Ноймаркт" (Цюрих) в партньорство с „Организация за съвременно алтернативно изкуство и култура - 36 маймуни".

Театрална награда ИКАР 2019 в категория „Музика“ и номинация за театрална награда ИКАР 2019 в категория „Главна женска роля“. Носител на немската награда „Брюке Берлин 2020“ за драматургия от Централна и Източна Европа

Проектът се реализира с подкрепата на Министерството на културата и Национален фонд "Култура".
 
 
17.03.2021 г., 19:30 ч.
 
“Изкуството на песента - акустично” 
 с Кирил Калев и Георги Константинов
 
“Изкуството на песента - акустично” е един уникален, документален, концертен, авторски формат на Кирил Калев – автор и изпълнител на песни, създател на креативния сценарий и модератор на събитието.
 
Специални гости са любими автори и изпълнители от българската музикална сцена. Техните изпълнения предизвикват интереса на публиката със своето специално акустично-музикално и поетично звучене. Авторът на спектакъла ги представя в интересна и любопитна документална среда:  от първо лице те разказват истории от създаването на песните, поетичното и артистично вдъхновение довело до реализацията им, участието на различни музиканти от епохата на създаването им.
 
 
19.03.2021 г., 19:00 ч.

Цикъл концерти "Проф. Венцеслав Николов и приятели"

"Виртуозна камерна музика"
 
С участието на:   
.  Калина Митева - цигулка  
. Венцеслав Николов - виолончело
. Лилия Жекова - пиано

В програмата:
Клод Дебюси - Ноктюрно Скерцо (1882)
- Соната (1917)
Морис Равел - Соната за цигулка и виолончело
Антонин Дворжак - Спокойствие в гората
- Клавирно трио „Думки“

 

20.03.2021 г., 11:00 ч.

Камерен ансамбъл „Силуети“ и Сити Марк Арт Център
представят 

Музиката на гората Класически концерт за най-малките

„Вие чувате звуците на гората. Ние ще ви помогнем да чуете нейната музика“
Чуруликане на птички, шумолене на водичка, жужене на пчелички... Тези звуци посрещат най-малките слушатели и техните родители в залата на Сити Марк Арт Център. Камерен ансамбъл „Силуети“ и актрисата Мила Китанова разкриват тайните на горските звуци, като превръщат омайната горска песен във вълшебна музика. Изпълнителите ще ви преведат през целия дневен цикъл – от свежото горско утро, през следобедната врява, залезът и красотата на нощта до настъпването на новия ден, озвучени от чудните пиеси на Шуберт, Дебюси, Чайковски и др. „Музиката на гората“ е класически концерт, съпроводен от чаровни истории в рими, горски звуци и картинки, които допълват преживяването и потапят деца и родители в приказна обстановка.

 

​20.03.2021 г., 19:30 ч.

"Танго в космоса"

от Здрава Каменова и Гергана Димитрова
 
В ролите: Здрава Каменова, Богдана Трифонова, Антоан Петров
Режисьор: Гергана Димитрова
Музика: Веселин Веселинов-Еко
Визия, сценография, костюми: Елена Шопова и Никола Налбантов
Ас. режисьор: Павла Котова
 
 

22.03.2021 г., 19:30 ч.

„План Б"

Представяме ви „План Б" - проект на актьора Михаил Милчев, който повече от 30 години е част от трупата на „Театър София", и неговата Продуцентска къща „М енд Б прадакшънс".

Екип:
Продуцент – Продуцентска къща М енд Б Прадакшънс
Идея и постановка – Михаил Милчев
Драматург – Яна Добрева
Композитор – Милен Апостолов
Дигитален артист – Петко Танчев
Фотограф – Иво Орешков
Актьори – Борис Коев,Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева.

 

25.03.2021 г., 19:30 ч.

ПРЕМИЕРА 
"Преподавай трудно" от Здрава Каменова
Новият моноспектакъл на безспорната, огнена фурия Яна Огнянова, след "Жената е странно животно", тя ще влезе в ролята на учителка по английски, както и в кожата на 10 родители - амбициозни, безотговорни, луди, 6 ученици - сред тях зомбирания от видео игри Майкъл Томас, Павел с 43 фобии, фолк певица, опитваща да научи английски, един таксиметров шофьор, един съпруг, който говори само гръцки. В какво ще се забърка добрата мис Стела, заради щедрото си сърце? Едва ли може да си го представите, елате и го вижте!
От авторката на "Апетит", "Жената е странно животно", "Кукувици", "Бонбон", "Помощ имам две деца".
 
 
26.03.2021 г., 19:30 ч.

"Апетит"

Една неуспяла радиоводеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет.

Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

 

27.03.2021 г., 11:00 ч.

"Музиката разказва..."

Камерен ансамбъл „Силуети" и Сити Марк Арт Център
представят
Музиката разказва... на най-малките с любов
 
Меца-Мецана, Зайо-Байо, Катеричка-Рунтавелка, Ежко-Бежко... Това са някои от героите в две любими български приказки за най-малките. Те ще бъдат на сцената заедно с Камерен ансамбъл „Силуети" и флейтистът Мартин Павлов, а главен разказвач на историята ще бъде МУЗИКАТА. Тя ще ни пренесе в приказен, магичен свят, който е пълен с много красота, искрени усмивки и цветни емоции. „Музиката разказва..." е третият спектакъл на Камерен ансамбъл „Силуети" в залата на Сити Марк Център за изкуство, посветен на най-малките слушатели от 0-5 г. и техните родители. Ще звучат творби от Бах, Бетовен, Шуберт, Дворжак и др.

 
28.03.2021 г., 11:00 ч.
 
"Неродена мома"

Спектакъл по българска народна приказка.
Куклено представление за деца и възрастни
 
Сценична идея и драматизация – Симона Нанова 
Режисура - Христина Арсенова
Сценография - Десислава Петкова 
Кукли - Емилия Ковачева 
Музика - Група "Орфика"
Участва: Симона Нанова
 
 
30.03.2021 г., 19:30 ч.

Театрален отряд Сценична треска и Projector Plus 
представят:
"Извънредно любовно положение"

Театрален отряд Сценична треска са Здрава Каменова и Богдана Трифонова. Те носят сценичната треска в кръвта си - живеят я, използват я, вдъхновяват се от нея, не ги напуска и когато са под прожектора, и когато са под душа. Богдана и Здрава разказват истински житейски истории, искрено, смешно и безстрашно в "Апетит", "Танго в Космоса" и „Извънредно положение". Последното, се ражда естествено и наложително, по време на … извънредното положение през пролетта. Към отряда се присъединява и актрисата Стефания Колева. Театрален отряд „Сценична треска“ ще отбележи с напълно ново, любовно издание на „Извънредно положение“ силен рестарт на сезона след втория локдаун.
 

31.03.2021 г., 19:30 ч.
 
"Краят на градината"
 
Една история, която Чехов не разказа - историята за неговия начин да обича. Ела и разбери повече за тази разтърсваща, страстна и незабравима любов!

Участват: Десислава Чутуркова и Милен Николов
Режисьор: Георги Михалков
Хореография: Ива Караманчева
Костюми: Стоян Радев Ге. К.
Музика: Рене Обри

 

_____________________________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
07.03.2021 г. 17:59
Посетено:
801
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/32416-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-mesets-mart-2021