Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за месец януари 2021

Музика, театър, събития за деца

Програма на Сити Марк Арт Център за месец януари 2021

 

◊ ПРОГРАМА ЯНУАРИ 2021

04.01.2021 г., 19:30 ч.

Чехов търси талант

Превод и сценичен вариант: Недялко Делчев
Постановка, визуална и музикална среда: Михаил Милчев
Участват: Александър Станковски, Вероника Барутчийска, Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Йоана Рачева, Светлина Станчева

„Чехов търси талант“ е спектакъл, създаден по бравурната комедия „Добрият Доктор“ на големия американски комедиограф Нийл Саймън, която въплъщава в театрална форма вечните разкази на Антон Павлович. Тя е своеобразна антология, състояща се от кратки скечове и сцени, обединени от фигурата на Разказвача, в която се провижда личността на великия руски писател.

 

08.01.2021 г., 19:30 ч.

Game Over

Авторски моноспектакъл на Ованес Торосян

Пърформинг и авторският моноспектакъл на Ованес Торосян GAME OVER е своеобразно начало на формата „Театър на късите форми". 

Природата на артиста, пътят към сцената, равносметката, сънищата и реалностите, които обитава всеки от нас, са само част от темите в експерименталния моноспектакъл на Ованес Торосян.

Актьорът е и режисьор на самия себе си и на персонажите, които представя в GAME OVER. Този факт засилва още повече субективно-обективните отношения вътре в текста и навън в изиграването му.

Както самият Ованес Торосян отбелязва в бележките към пиесата „Времето на действието е вакуум, което по дефиниция означава, че отсъства вещество в определен обем от пространството или казано накратко пространството е празно. Но както всички ние знаем, абсолютен вакуум не съществува и често говорим за различни степени на вакуум в зависимост от атмосферното налягане“.

 

10.01.2021 г. и 24.01.2021 г., 11:00 ч.

"Сапунена фантазия"

Сапунените мехури винаги са били и ще бъдат една много обичана детска игра и един невероятен феномен за възрастните. Различни номера, игри и състезания със сапунени балони, провокиращи участието на публиката, са част от това сапунено пътуване и преживяване.

В шоуто можем да видим от най-обикновени до най-странни сапунени балони, като например:  балоните с дим, огън, квадратните балони, балони - гъсеница, 5 балона един в друг, тенис със сапунени мехури и други шантави номера.

На сцената или импровизираната такава, се получава една магия и едно, като че ли, преместване в едно друго пространство, подобно на космоса, в което главните герои са сапунените балони. Участието на децата в шоуто не само е тяхно огромно желание при първото виждане на балоните, но то е и задължение.

Върхът на магията е един любим на всички деца номер, а именно затваряне на човек в балон, наричаме го портал към мечтите.

 

11.01.2021 г., 19:30 ч

Музикален спектакъл "ЛА"

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги сменим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.
Рашко и Косьо

„ЛА” е театрална игра, в която двамата изпълнители демонстрират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).

 

12.01.2021 г. и 27.01.2021 г., 19:30 ч.

"Живак"

Текст и изпълнение Димитър Живков
Режисьор Димитър Стефанов
Художник Димитър Димитров
Композитор Мартин Каров
Фотограф Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.

Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство. Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.

Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

Билети на касата на Сити Марк Арт Център, бул. "Янко Сакъзов" 30, тел. 02/955 74 78 или на www.cmart.info.

 

16.01.2021 г., 11:00 ч.

"Шарената книжка"

Kонцерти за деца в залата на Сити Марк Център за Изкуство! Музикалният спектакъл “Шарената книжка” е подходящ за деца от 0 до 5 г. и техните родители.
 
Местата са ограничени, затова Ви молим да резервирате билетите си предварително.

В залата са предприети всички противоепидемични мерки.

Ще чуете любими пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Брамс, Сен-Санс, Корсаков, Прокофиев, Стравински, Пипков, Владигеров и др.
 
Заповядайте с вашето мъниче и се потопете в шарения свят на класическата музика!
 
Изпълнители:
Камерен ансамбъл "Силуети"
Калина Митева - цигулка
Лилия Жекова - пиано
Кристиян Калоянов - кларинет
Мартин Павлов - флейта
Мила Китанова - актриса

 

19.01.2021 г., 19:30 ч.

"Апетит"

Една неуспяла радиоводеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет.

Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

 

20.01.2021 г., 19:30 ч.

"Любовни писма"

Романтична драма по едноименната пиеса на Албърт Р. Гърни

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
Алекса – Яна Маринова
Томас – Свежен Младенов

Помощник-режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

 

22.01.2021 г. и 23.01.2021 г., 19:30 ч.

„План Б“

Представяме ви „План Б“ - проект на актьора Михаил Милчев, който повече от 30 години е част от трупата на „Театър София“, и неговата Продуцентска къща „М енд Б прадакшънс“.

„План Б“ е документален театрален спектакъл, основан на реални интервюта с истински хора, страдащи от алкохолна или наркотична зависимост. Нашите герои разказват честно и открито за унижения и падения, които трудно бихме могли да си представим. Те обаче, споделят всичко това, защото вече могат да си го позволят – превъзмогнали са го. Светлината е победила в техния път.

Това е един спектакъл за духовната криза на човечеството, изследвана чрез едно от нейните най–сериозни проявления - зависимостите, като опит за бягство от реалността и болката. И личният духовен опит като един възможен изход, оказал се спасителен за стотици изтерзани души.

За упадъка на нравите, консуматорския възглед за получаване на незабавно удовлетворение на всички потребности, за девалвацията на духовните ценности.
 
И за Бог от друга страна. За вечната епична битка между Бог и Его.
 
За духовния път, извървян от обикновените хора, обект на нашия разказ и чудото, благодарение на което те са изградили един нов живот на основа на вярата.
 
Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата на РБ, Рехабилитационен център за лечение на зависимости „Жива“ и любезното домакинство на Сити Марк Арт Център.

Екип:
Продуцент – Продуцентска къща "М енд Б Прадакшънс"
Идея и постановка – Михаил Милчев
Драматург – Яна Добрева
Композитор – Милен Апостолов
Дигитален артист – Петко Танчев
Фотограф – Иво Орешков
 
Актьори: Борис Коев,Георги Димов, Гергана Либова, Димитър Пишев, Ивета Маринова, Светлина Станчева.
 

26.01.2021 г., 19:30 ч.
 
"Извънредно положение" 
 
"Извънредно положение" е стендъп комедия, родена от личните преживявания на любимата ни радиоводеща Богдана Трифонова, актрисата и автор Здрава Каменова и подкрепени от талантливото перо на автора и сценарист Светослав Томов.

Уморени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, онлайн обучението, уморени от липсата на работа, фризьор, пространство, социален живот, разходки в парка, решихме да си /да ви подарим/ нашите смешни случки от карантината, затворени в 60 квадратни метра със собствения мъж, децата и домашните любимци.
 
 
28.01.2021 г., 19:30 ч.

"Науру"
(по мотиви от книгата на Иво Иванов "Извън играта")

Монолог на един пътуващ

Моноспектакъл на Свежен Младенов

Автор на текста: Иво Иванов
Драматизация: Руси Чанев
Режисьор: Валентин Ганев

Продуцент: Сити Марк Арт Център

 

30.01.2021 г., от 19:00 ч.

"Бетовен 250"
Цикъл камерни концерти

​Камерен ансамбъл "Силуети" ще се присъедини към европейските празненства по случай 250-годишнината от рождението на Лудвиг ван Бетовен с цикъл от четири концерта в залата на Сити Марк Център за изкуство, София.
 
Музикантите ще представят различни страни на камерното творчество на композитора, както и произведения от Хайдн, Моцарт, Шуберт и Брамс.

 

_____________________________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
02.01.2021 г. 13:19
Посетено:
900
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/32161-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-mesets-yanuari-2021