Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за месец септември 2020

Музика, театър, събития за деца

Програма на Сити Марк Арт Център за месец септември 2020

 

◊ ПРОГРАМА СЕПТЕМВРИ 2020

16 септември 2020 г., 19:00 ч. 

Цикъл "Среща на поколенията"

Концерт на Сергей Редкин, пиано

В програмата:

. Шопен - Балада № 1
. Шопен - Балада № 4
. Шуберт - Фантазия "Странникът"
. Мусоргски - Картини от една изложба

 

17 септември 2020 г., 19:30 ч

"Извънредно положение"

Извънредно положение е стендъп комедия, родена от личните преживявания на любимата ни радиоводещата Богдана Трифонова, актрисата и автор Здрава Каменова и подкрепени от талантливото перо на автора и сценарист Светослав Томов.

Уморени от сериозността на положението, безпаричието, кризата, страшните новини, хората с пагони, онлайн обучението, уморени от липсата на работа, фризьор, пространство, социален живот, разходки в парка, решихме да си /да ви подарим/ нашите смешни случки от карантината, затворени в 60 квадратни метра със собствения мъж, децата и домашните любимци. 

 

19 септември 2020 г., 11:00 ч

"Шарената книжка"

Завръщаме се към любимите си концерти за деца в залата на Сити Марк Арт Център! Музикалният спектакъл "Шарената книжка" е подходящ за деца от 0 до 5 г. и техните родители.

Ще чуете любими пиеси от композиторите: Моцарт, Шуберт, Сен-Санс, Брамс, Прокофиев, Корсаков, Пипков, Владигеров и др.

Изпълнители:

Камерен ансамбъл "Силуети":
Калина Митева - цигулка
Лилия Жекова - пиано
Кристиян Калоянов - кларинет
Мартин Павлов - флейта
Мила Китанова - актриса

В залата са предприети всички противоепидемични мерки.

 

23 септември 2020, 19:30 ч.

ТМПЦ - Варна - ДТ "Стоян Бъчваров" представя:

"Любовни писма"

Романтична драма по едноименната пиеса на Албърт Р. Гърни

Превод, адаптация и режисура - Георги Михалков
Сценография и костюми - Петър Митев
Авторска музика - Иван Драголов
Хореограф - Кремена Колева
Фотограф - Веселин Василев

В ролите:
Алекса – Яна Маринова
Томас – Свежен Младенов

Помощник-режисьор - Валентина Андонова

Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения... Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре. Яна Маринова и Свежен Младенов ще ви разкажат една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате.

 

25 септември 2020 г., 19:00 ч

Цикъл "Среща на поколенията"

Концерт на Ивайло Василев, пиано

Ивайло Василев е роден през 2007 г. в гр. София. Интересът си към музиката и пианото показва в ранна детска възраст и първите си стъпки започва на 5-годишна възраст със Зорница Галева. От 2014 г. до 2019 г. изучава пиано в НМУ "Л. Пипков" - София в класа на г-жа Емилия Канева. От 2019 г. до сега продължава обучението си с проф. д-р Борислава Танева.

На 13 г. Ивайло вече има завидна колекция от награди от международни конкурси, последните по-важни от които са:
• Първа награда - Международен клавирен конкурс „La Note Celeste", Париж, 2020 с председател на журито Рена Шерешевская;
• Финалист в Международен радио-конкурс за музиканти до 15 години „Концертино Прага 2020";
• Специална награда „Пианисимо" – конкурс за млади композитори „Артисти в тревата", Люксембург, 2020;
• Първа награда и Златната Лeшникотрошачка в категория „Пиано" – Международен телевизионен конкурс за млади музиканти „Лешникотрошачката" (Щелкучник), Москва, 2018;

Благодарение наградите си има изпълнения в емблематични зали като Голямата зала на Московската Консерватория и зала „П. И. Чайковски" в Москва, Симфоничната Капела на Санкт Петерург, както и издаден компакт диск с концерти за пиано и оркестър на Моцарт и Шостакович. Концертирал е многократно с именити български и руски диригенти, както и с постоянния гост-диригент на Софийска Филхармония Саша Гьотцел в концерта за откриването на сезон 2019-2020; свирил е в зала България с двата големи оркестъра на България – СО на БНР и Софийска Филхармония. Имал е самостоятелни солови рецитали в рамките на „Моцартов фестивал" - Правец (2019) и в Български Културен Институт в Москва (2020).

Ивайло има широк репертоар за възрастта си и много концертни изпълнения – солови и с оркестър. Участвал е в много майсторски класове с пианисти от цял свят, като редовни такива е имал с пианистите Людмил Ангелов, Василий Илисавский и Филип Раскин. В допълнение към сериозните си изпълнителски занимания, той ежедневно композира, импровизира, хармонизира песни, акомпанира, обича камерното музициране.

 

 28.09.2020 г., 19:30 ч.

“Eдно малко радио”

(заглавието е по едноименната песен на д-р Стефан Москов, изпълнена от квартет „До ре ми фа“ през 1965 г.)

Сценарий: Мая Новоселска, Теди Москов и Борислав Стоилов

Използвани са текстове на: Федерико Фелини, Марчело Мастрояни, Юри Олеша, Андрей Платонов, Аксел Мунте, Артур Лундквист, Емил Чоран и Е. Л. Доктороу.
Режисьор: Теди Москов
Асистент режисьор: Борислав Стоилов
Визуална концепция: Теди Москов (по Алберто Джакомети)
Костюми: Свила Величкова
Музикална картина: Антони Дончев

За тези които на са го гледали, ето „насочващото“ мнение на Румен Леонидов за него: След като не се игра няколко години, „Едно малко радио“ се завръща на сцената. Този път в Сити Марк Арт Център. Вие, които обичахте представлението и го гледахте по няколко пъти, елате пак!

„Час и половина сама жена на сцената? Без антракт? И нито един зрител да не заспи? Не може! Но може. Деветдесет минути смях, смях до сълзи, смях през сълзи, сълзи без смях, фантастична пантомима, гротески и гегове, пищни пародии, дивни джаз вариации, импровизации, тиха тъга, сиромашки смях, виртуозни мизансцени, парадоксални обрати, мимолетно замлъкване, продължителна тишина, пак взрив от аплодисменти, горчив и сладък словесен мед, масово удивление, влага в очите, щастливи лица, замаяни от възторг озарени зрители, комедия без кича на комиците, без тъпотии и тъпнù, без простотии и плоскотии, нон стоп летене из сцената, тика-такащо танцуване, пластични пламъци, разковаващи скечове, невъзможни режисьорски находки, драматургични тайфунища, интелектуални Аз асоциации, простонародни заигравки, ритащи балкански ритми, звукоподражания, гейзер от музикални и белетристични цитати, ретро кино и нелигава романтика, саркастични, карикатурни етюди срещу умственото дебелогъзие и просташкото дебелоочие, внезапни послания и извисяващи препратки по текстове от италианските гении Федерико Фелини и Марчело Мастрояни, от руските класици Юрий Олеша и Андрей Платонов, от шведския писател Артур Лундквист, от румънския философ и есеист Емил Чоран, както и от романист №1 на Америка, наричан Е. Л. Доктороу...

 

29 септември 2020 г., 19:30 ч.

"Апетит"

Една неуспяла радиоводеща на кулинарно предаване (Богдана Трифонова), която си мечтае да раздава житейски съвети, се среща с една разярена нейна слушателка (Здрава Каменова), която търси отмъщение, заради проваления си брак след точно един такъв радио съвет. Срещата между двете е шумна, абсурдна и най-вече трансформираща. Дали можеш да започнеш на чисто по средата на живота си, когато си жена на 40, без мъж до себе си и без кариера, но пък с няколко излишни килца отгоре? Каква е цената на това да се отърсиш от илюзиите и да се изправиш лице в лице със себе си? Две много гладни за живот жени ще намерят отговора. Не и без помощта на един пистолет...

 

30 септември 2020, 19:30 ч.

"Живак"

Режисьор: Димитър Стефанов
Текст и изпълнение: Димитър Живков
Художник: Димитър Димитров
Композитор: Мартин Каров
Фотограф: Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед. Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

_____________________________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
14.09.2020 г. 12:18
Посетено:
1699
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/31676-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-mesets-septemvri-2020