Календар

Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

„Дни на минералите” в Националния музей “Земята и хората”

Великденско изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни

 

◊ ПОКАНА

От 12 до 14 април 2019 год. в Националния музей “Земята и хората” в София ще се проведе изложение на минерали, скъпоценни камъни, метеорити, фосили – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили над 60 изложителя от нашата страна, Армения, Афганистан, Сърбия, Полша и Румъния. Това са фирми и любители на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов Български.

Падналите върху земната повърхност твърди тела с извънземен произход винаги са провокирали интереса и на учените, и на широката общественост. Специално на изложението ще бъдат показани метеорити, намерени на различни места по света. Ще бъде демонстрирано как се изучава техния състава със специална апаратура. На желаещите ще бъдат извършени безплатно анализи на донесени от тях късчета.

Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и разнообразни изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Мозамбик, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия, Индонезия, Доминиканската република.


Вход: с билети от 1 лв.

Автор:
НМ "Земята и хората"
Публикация:
04.04.2019 г. 10:15
Посетено:
1024
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/29328-velikdensko-izlozhenie-na-minerali-fosili-i-skapotsenni-kamani