Календар

Седмична програма на Нов театър НДК, 25-31 март 2019

Седмична програма на Нов театър НДК, 25-31 март 2019

 

◊ СЕДМИЧНА ПРОГРАМА

25-31 март 2019

 

25.03., 19.30 часа 

„Дом за овце и сънища

Автор и изпълнител Здрава Каменова
Режисура Гергана Димитрова

“Дом за овце и сънища” разказва за събитията от Балканските войни до Първата световна война по действителни разкази на бежанци, които са принудени да напуснат родната земя. Представлението е по покана на Център за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” и Берлинският театър “Максим Горки”. Спектакълът “Дом за овце и сънища” е част от международен проект свързващ три групи балкански артисти работили по темата за преселението. Този проект включва автори от България, Гърция и Турция, които са поканени да разкажат за събитията през погледа на съответната страна. Пресечната точка и на трите екипа е темата за дома. Представлението, чиято премиера беше в Берлин, кара публиката да се замисли какво означава да имаш дом и дали това е мястото, на което се чувстваш сигурен.

 

26.03., 19.30 часа 

Премиера / „Мелодия”

Автор  Диъдри Кинахан
Постановка и муз. картина Клара Армандова
Участват Никола Мутафов, Диана Костова

През една пролетна сутрин, случайността среща Уилям Кейн (в ролята – Никола Мутафов, „Откраднат живот”), който години наред търси подходяща партньорка, с очарователната Катлийн Хил (Диана Костова, „Омбре”, „Революция Х-филм), която не по-малко от него копнее за истинската любов, макар да работи като секретарка на рисково място – фирма за компаньонки. И двамата имат оскъден опит с отсрещния пол, което предизвиква поредица от недоразумения. В пътешествието на Уилям и Катлийн един към друг има много перипетии, но има и победи, разбулени тайни, малки и големи открития, носталгия по детството, и един мощен невидим съюзник - музиката. Когато думите не достигат, Уилям и Катлийн разговарят чрез музиката... Също като героите на Лейди Гага и Брадли Купър. Само че в „Мелодия“ краят е щастлив! Блестящата романтична комедия от известната британска авторка Диъдри Кинáхан е изпълнена с хумор, носталгия по красотата, и много музика.

 

27.03.,  19.30 часа  

Невъзможна любов”

Автор Роси Русева
Режисьор Бойко Илиев 
С участието на Роси Русева, Дидо Мачев, Жоро Стоев

Телевизионно студио… Двама Артисти… В очакване на Водещата, която да ги поведе в това приказно пътешествие, където „с фалшиви корони и дървени мечове, в любовни истории и блудкави скечове, чужди думи говорим, но въздишаме искрено, с жар и вяра се молим и сълзите са истински. Всяка вечер умираме бавно на сцената. Всяка вечер за нас това е вселената. И се влюбваме страстно, и убиваме с ярост. Всъщност тука живеем, това е нашата младост!“ Пеят Артистите с увлечение…Водещата така и не идва да зададе своите въпроси, но Артистите продължават, така че „не бъдете безмълвни, усмихнете се, зрители, отпуснете душите си, отключете сълзите си. На артиста повярвайте, той с любов ви говори. Ръкопляскайте, моля ви, за това той се бори!“ Поклон!

 

28.03., 20.00 часа 

8.15 на Орлов”

По Уди Алън
Режисьор Георги Грозев 
Участват Петя Любомирова, Мартин Вълчев, Калоян Янев

"8:15 НА ОРЛОВ" е една сюрреалистична комедия, която през смях до сълзи ще ви срещне с проблемите за изневярата и истинския талант. Един средно добър български писател, един образован и луд клошар, и една темпераментна любовница ще се срещнат в 8:15 ч. на Орлов мост, за да завихрят щура история за любов и вярност, налудничав талант и добре платено бездарие - един не точно "любовен" триъгълник, с много смях и щипка шизофрения! Станете и вие част от тази необичайно-забавна среща в една обикновена софийска вечер!

 * * *

Вечерните театрални представления и музикални концерти в Нов Театър НДК са от 19.30 часа, а представленията за деца - от 11.00 часа.

Билети на КАСА в деня на представлението  02/4263956 и 0886501703 или Билетен център НДК 02/9166300 и 02/9166400

 

 

Автор:
Нов театър - НДК
Публикация:
25.03.2019 г. 17:15
Посетено:
989
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/29270-sedmichna-programa-na-nov-teatar-ndk-25-31-mart-2019