Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за февруари 2019

Програма на Сити Марк Арт Център за февруари 2019

 

◊ ПРОГРАМА ФЕВРУАРИ 2019

4.02. и 18.02.2019 г., 19:30 ч.

"Живак"

Режисьор: Димитър Стефанов
Текст и изпълнение: Димитър Живков
Художник: Димитър Димитров
Композитор: Мартин Каров
Фотограф: Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.

Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

06.02.2019 г., 19:30 ч.

"Догодина по същото време"
по Бърнард Слейд

Продуценти: Лилия Грънчарова и Влади Въргала
Режисьор, превод и адаптация: Георги Михалков
Участват: Лилия Маравиля и Христо Шопов
Сценография и костюми: Антония Попова
Авторска музика: Иван Драголов

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

 

11.02.2019 г., 19:30 ч.

„Всичко или нищо"

Автор: Лиза Шопова
Режисьор: Лиза Шопова
Сценография и костюми: Антония Попова
Музикално оформление: Светлин Къслев
Продуцент: Лилия Грънчарова
Участват: Лилия Маравиля, Христо Шопов и Ирини Жамбонас
 
„Всичко или нищо" е пиеса, вдъхновена от темата за приятелството и любовта. Интригуваща история, написана и режисирана от Лиза Шопова, специално за Христо Шопов, Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Актьори, свързани помежду си от близко приятелство и общ творчески път.
След успешното си партньорство във филмите „Love.net" и „Маргарит и Маргарита", те се срещат отново, но на театралната сцена, за да представят един трогателен, истински и качествен спектакъл. Тяхната впечатляваща игра просълзява и усмихва зрителя, като го повлича в интересен лабиринт от неочаквани срещи и събития.

 „Всичко или нищо" разкрива отношенията между близки приятели, преплели съдбите си по необичаен начин, които се опитват да съхранят своята близост и симпатия, независимо от житейските обрати. Пиесата е изпълнена с изключително забавни, дори комични диалози, с драматични откровения, бликащи емоции и трогващи моменти.  

 

12.02.2019 г., 19:30 ч.

"Цигуларката на Бога"
Театрална поема от Стефан Цанев

Режисьор и сценична среда: Мартин Киселов
С участието на: Доротея Тончева и Петър Петров

Когато Музиката извира от сърцето ти и спира на върха на пръстите.
Когато искаш да я споделиш с целия Свят, а вече не можеш.
Когато думите, които заместват Музиката в Душата ти трябва да бъдат споделени, защото иначе ще те удавят.
Когато целият Свят е твоята Сцена, а ти си затворен между четири стени.
Когато си Цигулар на Бога, а Той не иска вече да те слуша.
Когато си Стефан Цанев и Доротея Тончева!
 
 
16.02.2019 г. и 23.02.2019 г., 19:30 ч.

"Предградие"
 
Защо тази пиеса? Написана през 90-те години на миналия век, тя все още остава актуална с темите си, които разглежда. С героите си, които са живи и истински. Те са сред нас. Може би ние сме тези герои, но не подозираме. Това е една история за мечтите, за любовта, за ревността и завистта. История за незначимото значимо. Трагедия, разказана с езика на младите, със средствата на съвременния театър, в който зрителят е свидетел, а не наблюдател. Свидетел, защото историята пряко го интересува и не го занимава с излишни "театрални похвати", а се фокусира върху темата и живите герои по аскетичен начин, без да спестява нищо. Предградията, такива каквито са - това е нашето Предградие.

Режисьор: Ованес Торосян
Автор: Ерик Богосян
С участието на: Александър Митев, Беатрис Благоева, Георги Атанасов, Ивайло Драганов, Ивелина Павлова, Костадин Жеков, Милен Вангелов, Недялка Раева, Петър Петров, Сава Драгнев
 
 

17.02.2019 г., 17:00 ч.

“Котешката банда”
Детски мюзикъл

Музика: Стефан Димитров
Либрето: Гергана Сотирова
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Златка Вачева
Хореограф: Жасмина Стоянова
Вокални педагози: Яна Балева и Елизабет Нешева
Аранжименти: И Стефан Димитров и Борис Чакъров
Музикален продуцент: Рози Караславова

В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от “Бон-Бон”.

Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство - Рат - Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят. Една от любимите строфи на малчуганите е: "На приятел лапа давам, и в беда го защитавам!“

 

20.02.2019 г., 19:30 ч.

"Сексът - начин на употреба"
От Дарио Фо и Франка Раме
 
Продуцент и режисьор: Николай Волев
С участието на: Кристина Топалова
Музика: Нина Симон, Mahala Rai Band, Евгени Димитров-Маестрото
Хореография: Семир Алкади
Сценография и костюми: Николай Волев
 
Творбата на нобелиста Дарио Фо и неговата съпруга, Франка Раме, е била заклеймена като нецензурна в родната им Италия по време на първото правителство на Берлускони. Според ресорните държавни служители спектакълът, основан на сензационната книга на Якопо Фо – „ДЗЕН И ИЗКУСТВОТО ДА ПРАВИМ СЕКС", заплашвал да „наруши общественото благоприличие, като тласне публиката към безсрамно поведение по отношение на секса."

Неустоимият комедиен стил на авторите привлича създателя на две от най-успешните български кинокомедии, „ДВОЙНИКЪТ" и „ГОСПОДИН ЗА ЕДИН ДЕН", да постави скандалния текст на българска сцена.    
 
 
23.02.2019 г., 11:00 ч.

„Музиката на гората"
Спектакъл за най-малките
 
Участват: Камерният ансамбъл "Силуети": Калина Митева - цигулка, Габриела Калоянова - виолончело, Лилия Жекова - пиано, Кристиян Калоянов - кларинет, и Надежда Кондаклиева - водещ.

Камерен ансамбъл "Силуети" и Надежда Кондаклиева продължават серията концерти за най-малките от 0 до 5 г. и техните родители в Сити Марк център за изкуство! Скъпите гости ще бъдат настанени на удобни възглавници, от където ще наблюдават вълшебната горска приказка. Специално подбрани пиеси - шедьоври от класическият репертоар, ще бъдат преплетени в красива горска история в рима.
Запознайте своето мъниче с истинската музика, поднесена по прекрасен начин с много любов, фантазия, поезия и вълшебство.
 
 
25.02.2019 г., 19:30 ч.

"Всяка година по същото време"
по Бърнард Слейд
 
Автор: Бърнард Слейд
Режисьор: Георги Михалков
Превод: проф. Андрей Аврамов
Костюмография: Петър Митев
Сценография: Антония Попова
Продуценти:  Лилия Грънчарова и Cити Марк Арт Център
 
„Всяка година по същото време" е пиеса, която рисува история с палитрата на всички човешки емоции и състояния. Чувствен и забавен диалог за неизбежните лутания между удобните самоизмами и отрезвяващите истини. За онзи етап, в които изпитваш нужда да осмислиш пропуснатите възможности и да се отдадеш на неосъществените идеи, заедно с някой, който те обича и подкрепя! За моментите, в които бързаш да прекосиш пустинята на неполучените отговори и да изкачиш своя личен Еверест.

Най-голямото щастие е да осъзнаеш, че любовта е единственият правилен житейски път! 
 
 
26.02.2019 г., 19:30 ч.

"Усещане за любов"
Музикално-поетичен спектакъл
 
Участват: Бойка Велкова и Ивайло Захариев
Режисьор: Бойка Велкова
Музика и музикална картина: Теодосий Спасов
Хореография: Татяна Соколова
Визуална среда: Яна Дворецка
 
Един спектакъл на любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев. В първия по рода си за България музикално - поетичен акт зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.
 
 
27.02.2019 г., 19:30 ч.

„ЛА" - за 101-ви път

Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.

Рашко и Косьо

„ЛА" е театрална игра, в която двамата изпълнители демонстрират музикалните си умения. Текстът е написан от актьора Рашко Младенов, а всички музикални движения са на Константин Цеков (ФСБ).
 
 

_________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 
 
Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
05.02.2019 г. 15:11
Посетено:
1050
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/28981-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-fevruari-2019