Календар

През февруари в Младежки театър „Николай Бинев”

Две премиери на Голяма и на Камерна сцена

През февруари в Младежки театър „Николай Бинев”

„Лунните деца" от Майкъл Уелър

 
◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА
 
Програмата през февруари ще зарадва своите зрители с две премиери на Голяма и на Камерна сцена в Младежки театър „Николай Бинев".
 
„Лунните деца" влиза в репертоара на Младежки театър „Николай Бинев" с две премиерни дати - на 12 февруари от 19:00 часа и на 13 февруари от 19:00 часа на Голяма сцена.
 
Автор на пиесата е американският драматург и сценарист Майкъл Уелър. Сред някои от най-известните му театрални творби са „Лунните деца", „Плячка от войната", „Риболов", „Свободни краища", а в света на киното е световноизвестен като сценарист на култовите филми на Милош Форман - „Рагтайм" (за който Уелър получава номинация за „Оскар") и един от най-великите мюзикъли в историята – „Коса".
 
Преводът на пиесата и режисурата са на Мартин Киселов. В ролите ще видим талантливите Стефан Мавродиев, Вихър Стойчев, Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Ахмед Юмер, Николай Владимиров, Веселина Конакчийска, Ния Кръстева, Рая Пеева и гостът Георги Гоцин.
 
На 19 февруари от 19:00 часа и на 22 февруари от 19:00 часа е премиерата на постановката „Аз, Фойербах" на Камерна сцена.
 
Автор на пиесата е прочутият германски писател и режисьор Танкред Дорст, удостоен с множество награди и отличия. Преводът е на Мила Паспаланова. Режисьор е директорът на Младежки театър - Владимир Люцканов. Актьорският състав включва Стефан Мавродиев, Ангелина Славова и Ахмед Юмер.
 
* * *
 
Цялата програма за февруари: http://mlt.bg/programa.php?year=2019&month=02
Автор:
Младежки театър "Николай Бинев"
Публикация:
29.01.2019 г. 17:42
Посетено:
962
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/28920-prez-fevruari-v-mladezhki-teatar-nikolay-binev