Календар

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в Националния музей “Земята и хората”

В рамките на традиционните „Дни на минералите”

Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни в Националния музей “Земята и хората”

 

◊ ПОКАНА

От 14 до 16 декември в Националния музей “Земята и хората” ще се проведе Коледно изложение на минерали, фосили и скъпоценни камъни – в рамките на традиционните „Дни на минералите”.

Участие са заявили над 60 изложителяи от нашата страна, Армения, Афганистан и Румъния. Това са фирми и колекционери на минерали, фосили и скъпоценни камъни, авторски изделия с минерали, природни картини, сувенири. Със свои колекции ще участват 2 университета: Минно-геоложкият „Св. Иван Рилски” и Нов Български.
Посетителите могат да видят и да си купят обработени скъпоценни и декоративни камъни и изделия от тях. За колекционерите ще се предлагат разнообразни минерали от български находища, редки и екзотични минерали - образци с изключителна класа от цял свят, от световно известни и наскоро открити находища в: Южна Африка, Заир, Намибия, Малави, Мадагаскар, Танзания, Мароко, Индия, Пакистан, Русия, Боливия, Конго, Бразилия, Мексико, Австралия, Англия.

Специално за децата ще бъдат организирани:

• Ателие за направа на коледни картички с помощта на художници - през трите дни на изложението от 11.00 до 18.00 часа.
• Ателие за изработване на дребни бижута и декорации с мъниста. Това занимание ще се води от ателие с традиции и опит в обучението на деца в различни техники и дизайн при изработването на бижута.

 

Вход в музея - с билети от 1 лев за деца и възрастни.
Работното време е от 10.00 до 19.00 часа
Светла Атанасова - уредник, координатор на изложението
тел. 865 66 39; 0884 468 840 e-mail: nmzh@abv.bg

Автор:
НМ "Земята и хората"
Публикация:
06.12.2018 г. 10:33
Етикети:
фосили и скъпоценни камъниНМ "Земята и хората"
Коледно изложение на минерали
Посетено:
1116
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/28687-koledno-izlozhenie-na-minerali-fosili-i-skapotsenni-kamani-v-natsionalniya-muzey-zemyata-i-horata