Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за юни и началото на юли 2018

Програма на Сити Марк Арт Център за юни и началото на юли 2018

 

◊ ПРОГРАМА ЮНИ 2018

03.06.2018 г., 11:00 ч.

"Магията на ударните инструменти"

На 3 юни - в първата неделя след Деня на детето - сме подготвили за малките зрители уникална възможност да се потопят в света на ударните инструменти и да научат много нови и интересни неща за най-атрактивните музикални инструменти.

Ще чуете изпълнения на ксилофон, вибрафон, маримба, барабани и демонстрация на над 30 различни ударни инструмента от различни краища на планетата. Какъв звук издават магарешките челюсти, как се свири на "жаба" и много други изненади ще потопят малчуганите в чудния свят на перкусиите.

Ще научите и интересни факти от историята на музиката през различните епохи.

Заповядайте на един различен и забавен концерт! Очакваме Ви!


03.06.2018 г., 16:00 ч.

„Петя и вълкът”
от Сергей Прокофиев

Музикална приказка за деца от 4 до 12 г. и техните родители

Историята за малкия Петя, който хваща лошия вълк и го изпраща в зоопарка, е все така актуална и интригуваща за днешния свят. Доброто и злото, смелостта и рискът в името на доброто, приятелството са основни теми в прекрасната музикална приказка на Сергей Прокофиев „Петя и вълкът“.

Камерният ансамбъл „Силуети“ се спря именно на нея с идеята да създаде детски образователен спектакъл, който да запознае деца и ученици с един от шедьоврите на класиката, да провокира в тях интерес, отношение и вкус към музикалното изкуство и същевременно да им напомни, че да бъдеш добър не е отживелица!


06.06.2018 г., 19:00 ч.

"Обединени в изкуството"

Проектът на Сити Марк Арт Център „Обединени в изкуството“ представя нашата национална специфика и идентичност в европейските културни процеси. Продължителността на проекта, който получи подкрепа от Националния фонд „Култура“, е шест месеца и съвпада с периода на българското Председателство на Съвета на Европейския съюз. Заложената в проекта културна програма е в три основни направления - литература, кино и музика и е в съзвучие със стратегията на нашето Европредседателство.

Проектът предвижда в шест вечери - от 28 февруари до 6 юни да подчертае мястото на България в Европа, както и постиженията, таланта, новаторските търсения и творчески идеи на българските творци - писатели, актьори, режисьори и музиканти в сътрудничество и диалог с колегите им от Европа.

Вечер на Хърватия

• „Литературни вечери” (19:00-20:00): водещ - Светлозар Желев. Утвърден автор: Емил Андреев.
Млад автор: Александър Чобанов.

• Актьорска част: Актьори - студенти от класа на проф. Здравко Митков от НАТФИЗ.
Ментор - проф. Веселина Раева.

• Кино „ЕВРОПА” (20:00-21:00): водещ – д-р Геновева Димитрова. Прожекции на късометражни игрални филми от Хърватия и България.

• „Музикални уравнения” (21:00-22:00): представени от Етиен Леви и дипломанти от Нов български университет.

Вход СВОБОДЕН

 

08.06.2018 г., 19:30 ч.

“Незабравимите” с Ралица Бежан

Участват: актрисата и певица Ралица Бежан – вокал, Калин Жечев – пиано и вокал, Димитър Сираков – контрабас, Добромир Николов-Доби – саксофон и кларинет, Ивелин Иванов – акордеон, Йордан Николов – ударни.

Водещ: Георги Грозев - актьор от филма „Кабаре“.

Концерт със стари градски песни на нов глас, ретро фотографии, бяло сладко, суинг и танго. „Незабравимите“ 9 е част от по-голям проект, включващ поредица oт събития, които имат за цел забравените български шлагери да придобият нов облик посредством съвременни аранжименти и нестандартен актьорски поглед и да дадат възможност на младото поколение българи да се докоснат до родната „винтидж” култура. Песни от 30-те до 70-те съживяват духа на старата романтика, обръщане към винтидж културата в стилистиката на КАБАРЕТО.


09.06.2018 г., 18:00 ч.

“Котешката банда”
Детски мюзикъл

Музика: Стефан Димитров
Либрето: Гергана Сотирова
Режисьор: Бисерка Колевска
Сценограф: Златка Вачева
Хореограф: Жасмина Стоянова
Вокални педагози: Яна Балева и Елизабет Нешева
Аранжименти: И Стефан Димитров и Борис Чакъров
Музикален продуцент: Рози Караславова

В ролите на славните котета от кварталната котешка банда ще влязат малките таланти от “Бон-Бон”.

Главните герои на мюзикъла успяват с вълшебството и помощта на Доброто, с кураж и постоянство и със силата на приятелството да победят Великия и Лош Магьосник на Мрачното царство - Рат - Сурат. Това и други красиви послания отправя "Котешката Банда" към всички пораснали и непораснали деца в този объркан свят. Една от любимите строфи на малчуганите е:
"На приятел лапа давам, и в беда го защитавам!“

 

10.06.2018 г., 11:00 ч.
30.06.2018 г., 11:00 ч.

„Шарената книжка”

„Шарената книжка” е концерт-спектакъл за най-малките слушатели от 0-8 години на Камерния ансамбъл "Силуети" и Надежда Кондаклиева, сопран и водещ.

В програмата са включени някои от любимите пиеси на малки и големи, които обрисуват чрез звуците на кларинета, виолончелото, цигулката и пианото различни животни - магаренцe, птички, лебеди, калинки. Музикалната програма е комбинирана със стихчета, подходящи за най-малките бъдещи любители на музиката. Сред тях са както известни и познати от детството ни, така и някои новонаписани, които въплътяват в слово образите от любимите пиеси от класическия репертоар. Автор на част от тези стихчета е учителят на младите музиканти проф. Венцеслав Николов, чиято книжка „На бис” ще може да бъде закупена преди или след събитието. Централно място в концерта заема приказката „Лече - буболече” на Георги Авгарски. Музика и текст се редуват и преплитат, като потапят неусетно слушателите в шарения свят на книжки, приказки и детски игри. Спектакълът връща младите родители към техните най-първи детски спомени и предоставя на тях, децата и най-малките една изпълнена с чистота, нежност и детска невинност среща с музикалното изкуство.


10.06.2018 г., 19:30 ч.

30 години Хор "Буке"

Хор “Буке” е продължение на училищния хор на IX Френска гимназия, наименуван от хористите през 1988 г. Репертоарът е изцяло по предложение на хористи. Съставът пее изключително разнообразни по националност и жанр песни. Много концерти, много турнета, много щастлива публика.

 

16.06.2018 г., 19:30 ч.
28.06.2018 г., 19:30 ч.

"Живак"

Режисьор: Димитър Стефанов
Текст и изпълнение: Димитър Живков
Художник: Димитър Димитров
Композитор: Мартин Каров
Фотограф: Владислав Христов

Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.

Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление.

Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.

 

18.06.2018 г.,  19:30 ч.

Мими Балканска
"Царицата на оперeтата"

Режисьор: Марио Николов
Сценарий: Елиана Митова
Участват: Валентина Корчакова и Марио Николов

Концертът-спектакъл „Мими Балканска - Царицата на оперетата“ ни среща с ролите и партньорите на легендарната артистка. Колко са героините й на оперетната сцена, как са я посрещнали българите в Израел, кои са мъжете, които е обичала голямата Мими?
Ще прозвучат оригинални записи на Мими Балканска от Златния фонд на БНР, както и арии и дуети из оперетите “Царицата на чардаша” и “Теменужката от Монмартър” на Калман, “Веселата вдовица”, “Страната на усмивките” и “Баядерка” на Лехар, и от операта “Тоска” на Пучини.

 

21.06.2018 г., 19:30 ч.

Изкуството на песента - Акустично
с Кирил Калев

Участват: Мишо Шишков (пиано, вокал) и Лина Шишкова (вокал)
Специални гости: Михаил Белчев, Кристина Белчева

Изкуството на песента - Акустично е музикален формат, който включва песни на Кирил Калев от неговите три авторски албума и богата ретроспектива от песенното творчество на български и световни музиканти и поети.

Специалните гости са любими изпълнители и автори от българската музикална сцена. Изкуството на песента - Акустично е едно особено музикално и интелектуално изживяване за всички сетива.

 

27.06.2018 г., 19:30 ч.

Мими Николова
60 години на сцената
Концерт-бенефис

Първият й запис, песента на Петър Ступел “Замълчи, замълчи” е от 1958 г. и става хит във филма “Любимец 13”. Печели първа награда на първия “Златен Орфей” с “Калиакра” на Ангел Заберски (1965 г.). Има над 300 песни, в т. ч. във филми, много концерти. Носител на награди от конкурси у нас и по света.

Концертът-бенефис “Мими Николова - 60 години на сцената” е посветен на творческия юбилей на естрадната легенда. С някои от знаковите имена на музикалната сцена у нас като Михаил Йосифов и Борис Таслев и млади музиканти тя ще изпълни както някои от най-големите си хитове от 50-те години до днес, така и джаз стандарти и евъргрийни в един неповторим спектакъл!

 

29.06.2018 г., 19:30 ч.

"Догодина по същото време"
по Бърнард Слейд

Продуценти: Лилия Грънчарова и Влади Въргала
Режисьор, превод и адаптация: Георги Михалков
Участват: Лилия Маравиля и Христо Шопов
Сценография и костюми: Антония Попова
Авторска музика: Иван Драголов

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

 

30.06.2018 г., 19:30 ч.

"Усещане за любов"

Участват: Бойка Велкова и Ивайло Захариев
Режисьор: Бойка Велкова
Музика и музикална картина: Теодосий Спасов
Хореография: Татяна Соколова
Визуална среда: Яна Дворецка

Един спектакъл на любовта с Бойка Велкова и Ивайло Захариев. В първия по рода си за България музикално-поетичен акт зрителите ще съпреживеят едни от най-емблематичните творби на световната любовна лирика, драматургия, изобразително изкуство и музика – Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други.

 

◊ СЪБИТИЯ ПРЕЗ ЮЛИ 2018

01.07.2018 г., 19:30 ч.

BG VINTAGE
Концерт-спектакъл

Участват:
Вера Шандел (популярната изпълнителка от триото "Sentimental Swingers")
Велека Цанкова, Ганиела Ганева, Ицо Любенов (вокали)
Момчил Косев (вокал и китара)
Иван Йорданов (саксофон)
Исак Бенбасат (пиано)
Светлин Стайков (бас)
Виктор Викторов (барабани)
До тях ще застане небезизвестния тромбонист Велислав Стоянов и цялото водено от Михаил Йосифов (тромпет и диригент).

Проектът BG VINTAGE има за цел да възроди красотата на българската музика, създадена в периода 30-те - 90-те години на 20-век, по нов и модерен начин, и да я обогати със специално създадена авторска музика, в стилистиката на винтидж културата.

 

04.07.2018 г., 19:30 ч.

JAZZ CATS
Джаз концерт на Христо Йоцов квартет

В „JAZZ CATS” Христо Йоцов е поканил Арнау Гарофе, млад саксофонист от Испания с много потенциал; пианиста Любомир Цанев, получил образованието си в САЩ, и басиста Димитър Карамфилов, с когото са свързани повечето от нещата, които Христо прави през последните години.

Групата свири активно както в клубове, така и на фестивалите в Бургас, Варна, „Аполония“, Хасково, Пловдив, Барселона.

През 2017 г. излиза албумът “JAZZ CATS” - 100% джаз, с много енергия, суинг и импровизация!

 

_________

Сити Марк Арт Център

Адрес:
гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78

 

Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
01.06.2018 г. 18:18
Посетено:
1516
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/27864-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-yuni-i-nachaloto-na-yuli-2018