Календар

Програма на Сити Марк Арт Център за месец октомври 2017

Програма на Сити Марк Арт Център за месец октомври 2017


◊ ПРОГРАМА

Сити Марк Арт Център

Октомври 2017


01.10.2017 г., 11:00 ч. „Шарената книжка”
 
„Шарената книжка” е Концерт-спектакъл за най-малките слушатели от 0 до 5 години, чиято премиера ще бъде представена тази неделя, 1 октомври (Денят на музиката) от Камерният ансамбъл "Силуети" и Надежда Кондаклиева, сопран и водещ. В програмата са включени някои от любимите пиеси на малки и големи, които обрисуват чрез звуците на кларинета, виолончелото, цигулката и пианото различни животни - магаренцe, птички, лебеди, калинки. Музикалната програма е комбинирана със стихчета, подходящи за най-малките бъдещи любители на музиката. Сред тях са както известни и познати от детството ни, така и някои новонаписани, които въплътяват в слово образите от любимите пиеси от класическия репертоар. Автор на част от тези стихчета е учителят на младите музиканти проф. Венцеслав Николов, чиято книжка „На бис” ще може да бъде закупена преди или след събитието. Централно място в концерта заема приказката „Лече - буболече” на Георги Авгарски. Музика и текст се редуват и преплитат, като потапят неусетно слушателите в шарения свят на книжки, приказки и детски игри. Спектакълът връща младите родители към техните най-първи детски спомени и предоставя на тях, децата и най-малките една изпълнена с чистота, нежност и детска невинност среща с музикалното изкуство.


04.10.2017 г. от 19:30 ч. “Гъдулката”
Моноспектакъл
Режисьор: Милена Анева
Продуцент: Миро Кокенов
Участват: Миро Кокенов
Драматург: Райко Байчев
 
След поредица от неуспехи по музикални фестивали един гъдулар се сблъсква с кризата на средната възраст. Неговата любов и отдаденост към любимия инструмент е поставена на изпитание от внезапната среща с мистериозно момиче. Търсейки причините за своята несретност и изход от ситуацията, в която е, гъдуларят прави изповед за дълбоката връзка, която има с гъдулката. Хуморът и драмата непрекъснато сменят ролите - трагикомедията е гарантирана още от първия досег с неговата изповед.
Дали неговата свенливост, стеснителност и липса на самочувствие ще унищожат една връзка преди дори тя да е започнала?  Изгубил ли е гъдуларят вяра в силите си и в музиката или музиката е загубила влиянието си над него?  Как пандите се вписват в цялата тази дилема? Aктьорът Миро Кокенов повежда публиката в трагикомично пътешествие на съмнение, сарказъм и любов в този моноспектакъл, потопен в българския фолклор.


05.10.2017 г., 19:30 ч.
18.10.2017 г., 19:30 ч.


"Живак"
 
Текст и изпълнение: Димитър Живков      
Режисьор: Димитър Стефанов      
Художник: Димитър Димитров      
Композитор: Мартин Каров      
Фотограф: Владислав Христов      
        
Един спектакъл, посветен на врачанския манталитет, чувство за хумор и светоглед.      
Три разказа, проследяващи различни уникални човешки съдби, изиграни с патос и майсторство.  Една борба с отраженията на живота ни, които се превръщат в самия живот, за съжаление. Една история за това как споменът за корените и за истинските ни чувства може да ни възроди.
 

07.10.2017 г., 19:30 ч.  "Ти ме повика"
Концерт-спектакъл на цигуларя Венцислав Василев и приятели
 
Неговата авторска музика ще ви завладее с уникалния си, експресивен стил и ще ви изненада с красив, нов прочит на фолклорното ни наследство, а виртуозната му цигулка ще ви остави без дъх!
Музика и танц. Вокали, пиано, китара, кавал, виолончело, арфа и ударни инструменти. Едно незабравимо преживяване за всички сетива!
 

11.10.2017 г., 18:30 ч. “Пролетна измама”
 
Композиция и режисура: Никола Петков
Драматургичен текст: Емилия Цанкова     
Сценография и костюми: Надя Митева
Участват:
Емилия Радева, Гинка Станчева, Kорнелия Петкова, Красимира Казанджиева, Мария Славчева, Иван Несторов, Любомир Бъчваров, Тони Тонев, Димитър Стефанов и Стефан Германов. 
 
Спектакълът „Пролетна измама“ е създаден по класически произведения от българската литература. Сценичните миниатюри – шеговити, смешни или сериозни, разкриват типични черти от българския национален характер.
 

13.10.2017 г., 19:30 ч. Музикален спектакъл "ЛА" - Рашко Младенов и Константин Цеков
 
Едва ли има изкуство с такова разнообразие в жанра, каквото е музиката. Всичко, което излиза от човешкия глас и стотиците музикални инструменти, като организирани тонове, е музика. Десетки са и предпочитанията на тези, които я слушат. Класическа, оперна, фолклор, популярна, джаз и още и още. А какво би станало ако ги смесим? От Бах до Гершуин, от Моцарт до ФСБ. А ако ги смесим и с малко театър! Хм! Вие кажете. На нас ни беше много забавно, докато подготвяхме този спектакъл и сега търсим с кого да споделим това удоволствие.   
Рашко и Косьо


14.10.2017 г., 11:30 ч.  "Спящата красавица"

Участници:
Силвия Станоева - актриса
Мартин Христов, Стоян Киряков - актьори
Веса Тонова, Росен Канев, Александър Александров, Даниел Тичков - артист-премиер-балетисти
Трендафил Кръстанов - брейк танцьор
Випускници на НУТИ
Деца от Студио „Красимира Колдамова“; педагог - Елена Янакиева
Художник на костюмите - Цветанка Петкова-Стойнова
 
Франция - Замъка Юсе, разположен в прекрасната долина на река Лоара, наричана още „Долината на Кралете“… Така започва театрално-балетния спектакъл с образователна насоченост на „Първи Български Балет - Веса Тонова“ - „Спящата красавица“. Той е първият спектакъл от проекта „Имало едно време… (приказки за музика и балет)“, който се осъществява със съдействието на Столична “Програма Култура“, с партньорството на читалище “П. Берон - 1926“ и Студио "Красимира Колдамова".
 

21.10.2017 г., 19:00 ч. Астор Пиацола. Вечер на тангото и аржентинското вино.
 
Участват: Струнен квартет “АРТЕ”: Станислава Марчева - вокал, Веселина Михалкова - актриса, Димитър Фурнаджиев - пиано, Тереза Зиковска - художник
 

 ​22.10.2017 г., 19:30 ч. "Секс за първи път"
 
Истински разкази на реални хора за това, какво се случва по време на първите ни сексуални преживявания, опити, надежди и разочарования.

Поднесени от четирима великолепни актьори – Милица Гладнишка, Александра Сърчаджиева, Камен Воденичаров и Димитър Живков, които влизат в кожата на различни герои, смеят се, плачат, радват се и съпреживяват, заедно с публиката.

Защо в България средната възраст на първото ни сексуално преживяване е 14 години? Защо 60% от правещите го, не използват предпазни средства? Защо всяко трето момиче се е чувствало принудено да направи първия си път? Защо го правим пияни, дрогирани, неориентирани, от мода, за да не ни се смеят, за да сме важни в собствените си очи? Какви са заблудите, подбудите, страховете, очакванията и надеждите, с които пристъпваме към това? Защо всички тези съществени въпроси, Обществото предпочита да ги замита под килима, а те могат да доведат до травми и комплекси за цял живот. Защо си спомняме с радост, тъга, сантименталност, мъка, срам, удоволствие и копнеж?
Елате, да ви разкажем и да си поговорим откровено, за всичко това.


24.10.2017 г., 19:00 ч. Премиера на книгата „Непрочетена книга за Здравето – Пътят на Промяната – Ние победихме рака!“ от Ади и Милен Цанови

Една книга за за Страха, Вярата, Надеждата и Любовта...
Отвъд страха да не се довериш на конвенционалната медицина има път, който ни очаква, за да ни поведе към изконното човешко Здраве. Диагнозата не е присъда. Болестта не е наказание. Болестта е зов за пробуждане.

ВХОД СВОБОДЕН!
 

27.10.2017 г., 19:30 ч. "Догодина по същото време" по Бърнард Слейд
 
Продуцент: Лилия Грънчарова и Влади Въргала
Участват: Лилия Маравиля и Христо Шопов
Сценография и костюми: Антония Попова
Авторска музика: Иван Драголов
Превод и режисура: Георги Михалков

Двама души, двама напълно непознати, се срещат в един забутан мексикански ресторант, някъде накрая на света. И двамата са женени, и двамата щастливо, и двамата имат всеки по четири деца. Срещат се, за огромна своя изненада се пожелават и без абсолютно никакви задръжки се оказват в едно легло. Почти банално начало. Обаче баналната изневяра се оказва начало на един епос, надхвърлящ с много отделните съдби, дребните и големи проблеми, които всеки от тях вкарва в тази връзка. Епос, в който с брилянтно чувство за хумор, ирония и малко тъга, тази история се превръща в митология или една любов, срещу която времето е безсилно.

 
30.10.2017 г., 18:30 ч. "Женитба" - ПРЕМИЕРА
 
Спектакълът "Женитба" по едноименната комедия на големия руски писател Гогол е осъществен от формация „Артисти със сребро в косите“ с активното съдействие на Сити Марк Арт Център и Съюза на артистите в България.
 
Сценичен вариант и постановка – Никола Петков, сценография –  Надежда Митева, костюми – Елена Иванова
 
Участват (по автора) актрисите: Красимира Казанджиева, Лидия Вълкова, Емилия Цанкова, Мария Славчева, Гинка Станчева, Мара Чепанова и Жоржета Чакърова, и актьорите: Димитър Стефанов, Антон Тонев-Тони, Любомир Бъчваров, Илия Божилов, Стефан Илиев и Стефан Германов.
 
* * *

Сити Марк Арт Център

Адрес: гр. София, 1504
бул. "Янко Сакъзов" № 30

Билетна каса
Тел.: 02/ 955 74 78 
Билети онлайн: http://ticketsbg.com/



Автор:
Сити Марк Арт Център
Публикация:
03.10.2017 г. 17:16
Посетено:
2119
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/26392-programa-na-siti-mark-art-tsentar-za-mesets-oktomvri-2017