Календар

Изложба живопис, текстил и ръчна хартия на Пламен Кирилов

Изложба в галерия „Байер“ в Стара Загора

◊ СЪБИТИЕТО

На 15 април от 18 часа в Галерия „Байер“ в Стара Загора младият и талантлив художник Пламен Кирилов открива седмата си поред самостоятелна изложба – този път включва живопис, текстил и ръчна хартия. Ще бъдат представени 27 платна живопис, 4 оригинални листа ръчно правена хартия (с размери 1,50 на 80 см) и две пана ръчно тъкан текстил.

Изложбата обединява текстил, правен в студентските години на Пламен и новата страст – ръчно изработена хартия. „С нея се подготвях за участие в националната изложба „Хартията в съвременното изкуство“, но работите не са показвани досега. В процеса на подготовка за предстоящата експозиция, творбите от ръчна хартия и текстил се допълниха по един своеобразен начин и прераснаха в два триптиха“ – казва автора и допълва - всяка изложба има своите място и време, реших в този момент, по този начин да представя нещата.”

Това е втората негова самостоятелна изложба в Зала „Байер“. Предната бе открита на 12 февруари 2013 г.


◊ ЗА АВТОРА

Пламен Кирилов е роден през 1982 г. в Стара Загора. Дипломира се в специалност „Текстил“ в Националната художествена академия, а през 2009 г. завършва и магистратура „Живопис“. Преди това завършва Художествената гимназия „Акад. Дечко Узунов“ в град Казанлък. Носител е на наградата на "Есенен салон" в Стара Загора през 2007 година. В същата година открива първата си самостоятелна изложба „Реалност и фантазия“ във фоайето на Радио Стара Загора. Участвал е в над 22 общи изложби, а също и в 6 пленера – включително 3 международни.

Последната му изложба живопис бе открита на 10 февруари 2015 г. в Галерия „Видима“ в гр. Севлиево. Организаторите на изложбата са написали много поетичен анонс за нея - „Свят изпълнен с реалност и фантазия… Буди у теб и вълнение, и вдъхновение, като всички онези неща, които са сред нас, около нас, и които откриваме, разбираме или не, като онази постоянна игра на  мисълта...”


Заповядайте на откриването на новата изложба на Пламен Кирилов на 15 април от 18 часа в Зала „Байер“!

 

Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
09.04.2015 г. 18:18
Посетено:
1052
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/21183-izlozhba-zhivopis-tekstil-i-rachna-hartiya-na-plamen-kirilov