Календар

Галерия A & G Art Meeting открива сезон лято/есен 2014 с джазова изложба

Културната програма включва още изложби на известни български автори, камерни концерти и литературни четения

Галерия A & G Art Meeting открива сезон лято/есен 2014 с джазова изложба


◊ В ПРОГРАМАТА ЗА СЕЗОНА

На 15 юли с изложбата „A life in jazz“ на фотографа Росен Донев ще се открие сезон лято/есен от културната програма на Галерия A & G Art Meeting във Варна (ул. „Братя Шкорпил“ 13). Тя продължава до края на октомври и включва още няколко изложби на известни български автори, камерни концерти и литературни четения.

Изборът на галерията да постави началото с фотографска колекция на Росен Донев не е случаен. Изложбата се вписва в месеца на джаза – Международният джаз фестивал във Варна ще се проведе от 27 до 29 юли. Росен Донев е документирал неговите издания и за любителите на тази музика и на фотографията ще представи подбрани моменти и личности, запечатани в неговите снимки.

Месец юли в Галерия A & G Art Meeting е посветен на музиката и включва два джаз концерта: на 23 юли с участието на Чавдар Гочев и Георги Илиев (китара), Александър Андонов (контрабас) и Емил Пехливанов (барабани) и на 30 юли с клавирен квартет (Росен Идеалов, Пламен Павлов, Велко Георгиев и Радостин Златев) със суинг програма.

До края на октомври в Галерия A & G Art Meeting предстоят изложби на Стоян Цанев (живопис и керамика), Милко Божков (живопис), гостуване на скулптора Емил Попов с изложба и една интересна лекция, посветена на неговото участие в симпозиум по скулптура в Индия през декември 2013 г.; литературни четения с участието на Людмил Станев, Даниела Викторова, Теа Денолюбова, Общество на писателите – Варна и Милко Божков в ролята на писател, както и още концерти с класическа и джаз музика.



Автор:
Галерия A & G Art Meeting
Публикация:
09.07.2014 г. 14:05
Етикети:
фотографияконцертиИзложбаВарнагалерия A & G Art Meeting
програма юли-октомври
Росен Донев
A life in jazz
Посетено:
1475
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/19594-galeriya-a-g-art-meeting-otkriva-sezon-lyato-esen-2014-s-dzhazova-izlozhba