Календар

Празнични изненади през април от Държавна опера Пловдив

Сезон 2013-2014

Празнични изненади през април от Държавна опера Пловдив


◊ В ПРОГРАМАТА ПРЕЗ АПРИЛ

Въпреки че голяма част от състава на Държавна опера Пловдив замина на европейско турне, пловдивчани ще бъдат зарадвани с богата музикална програма през април.

Арии от Моцарт, Верди, Пучини и Гуно ще прозвучат на Благотворителния концерт на 7 април в помощ на Николай Иванов, организиран съвместно с фондация „Бялата лястовица” на Златка Димитрова.

Любителите на оперетите ще могат да се насладят на популярни арии от Калман, Лехар, Росини и Щраус в изпълнение на гостуващите Елена Баръмова, Евгения Ралчева и солистите на операта на 11 април.

Кантата за солисти, хор и оркестър от Бах и Меса от Шуберт са включени в празничния Великденски концерт на 15 април.

През април Държавна опера Пловдив ще бъде и домакин на няколко изключителни изненади. Седмица след премиерата в Стара Загора, пловдивчани ще видят пищната продукция на оперетата "Веселата вдовица" от Лехар на 9 април.

Дуото от Турция - Рюя Танер - пиано и Динчер Йозер – перкусии, ще изнесе безплатен концерт на 10 април с произведения от Дебюси, Лист, Шуман, Шопен и турски композитори в нов аранжимент за пиано и перкусии! 

Зрелищният спектакъл на балет „Арабеск” - "Кармен колекция", който съчетава Прет-а-порте ревю с горещи танци по музиката на Бизе, ще гостува в Дом на културата на 23 април.

На 25 април ще обявим край на програмата "Фортисимо в клас" в Пловдив с концерт, дирижиран от Максим Ешкенази и с участието на звездни гости, които все още се пазят в тайна.


Автор: Държавна опера Пловдив
28.03.2014 г. 14:35
Посетено: 988
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/18856-praznichni-iznenadi-prez-april-ot-darzhavna-opera-plovdiv