Календар

Театър и богата джазова програма в афиша на "Bee Bop Cafe" до края на февруари

"metaфоrmoза" за първи път на пловдивска клубна сцена

Театър и богата джазова програма в афиша на "Bee Bop Cafe" до края на февруари


◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

• За първи път на пловдивска клубна сцена ще свирят музикантите от "metaфоrmoза". Концертът им е на 20 февруари от 21 ч. в „Bee Bop Cafe”. Групата е създадена от тромпетиста Росен Захариев-Роко, през 2012 г. и много бързо се наложи като една от модерните и новаторски формации у нас със своя уникален подход към музиката.

Самите те определят стила си като свободен, моментен, спонтанен. Музицират без предварително репетиран репертоар, стремейки се максимално да се освободят от клишета, рутина и преповтаряне на вече представяни музикални формули.

• Верен на замисъла да разказва нови истории и всеки път да сменя концепцията на своя моноспектакъл е и актьорът Георги Даверов, който ще представи „Което е било“ на 19 февруари от 20 часа. Представлението засяга голяма част от текстовете на Владо Даверов, обединявайки инак отделни разкази под формата на случки от миналото на трагикомичния герой Ленин Адамов. Постановката обхваща над 20 произведения и отваря поле за развитие на повече от 50 героя.

• И още музика в „Bee Bop Cafe”: На 27 февруари Мирослава Кацарова споделя своите музикални търсения и мечтания в един концерт, зареден с топлината и интимната близост на боса нова. Ден по-рано клубната сцена дава възможност за изява на студенти от Музикалната академия в Пловдив.

* * *

„Bee Bop Cafe” се намира на ул. „Гладстон“ 1. Открит е през октомври 2013 г. и се наложи като предпочитана клубна сцена в Пловдив, а според някои от джазовите музиканти, свирили на нея, това е „най-уютната и удобна сцена за джаз в България“. За краткото време от отварянето си клубът бе домакин на концерти и на няколко световноизвестни музиканти, сред които Гиермо Рубалкаба, Хектор Мартиньон, Хуан Гарсия-Херерос, Теодосий Спасов, Милчо Левиев и др.

Още за програмата на „Bee Bop Cafe”: https://www.facebook.com/BeeBopCafe


Автор:
Гергана Семерджиева
Публикация:
14.02.2014 г. 13:09
Посетено:
1756
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/18588-teatar-i-bogata-dzhazova-programa-v-afisha-na-bee-bop-cafe-do-kraya-na-fevruari