Календар

Специалният Февруари в Държавна опера Стара Загора

Не спираме да разказваме за Любовта

◊ ПРОГРАМАТА

Понеже „Любовта е единствената страст, която не признава нито минало, нито бъдеще" (Балзак) – Ви предлагаме да й се насладим заедно СЕГА, в Месеца на Любовта - Февруари. Мястото, разбира се, е Държавна опера Стара Загора, където Ви очакват прекрасни постановки.

Започваме на 3 февруари (понеделник) с танцовия спектакъл „Споделено пространство“, който е една съвременна приказка без край за света на модерния човек, за неговите усещания в танца, за ролите в живота, които всяка сутрин „обличаме“ като свои дрехи. За тънката нишка, с която сме привързани един към друг. За красотата на телата ни и светлината, която излъчват.

На 5 февруари (сряда) във фоайето на Операта може да гледате камерната постановка „Дидона и Еней“ от Хенри Пърсел – едно вълнуващо приключение с древния мит за великата обречена любов, украсено с разкошна музика. От премиерата си през месец ноември миналата година досега този спектакъл се радва на много голям интерес. А изживяването да си толкова близо до изпълнителите и да бъдеш в ядрото на Музиката – е завладяващо.

„Загряваме“ за предстоящия празник с едно възобновено заглавие от репертоара – „Любовен еликсир“ от Гаетано Доницети на 11 февруари (вторник). В тази постановка  ще гостуват певци със световна кариера като Илина Михайлова и Деян Вачков. Ще видите и любимците на публиката Анна Дитри, Георги Динев, Иван Кабамитов и др

В Деня на влюбените – Свети Валентин – 14 февруари – ще представим на сцената една от най-красивите любовни истории на всички времена, пресъздадена в операта на великия Верди – „Травиата“. Ще имате изключителното удоволствие да чуете отново баритонът Крум Гълъбов като Жорж Жермон и Илина Михайлова като Виолета Валери. Алфред ще е талантливият и артистичен Марк Фаулър. По традиция три двойки, които са закупили билети, за да бъдат наши зрители в този ден, ще получат подарък от Операта.

На 19 февруари (сряда) не спираме да разказваме за Любовта – този път в оперетата „Царицата на чардаша“ от Имре Калман – бляскава, пищна постановка на Старозагорската опера. Солисти ще са любимците на публиката – Шмилена и Георги Султанови, Георги Динев, Яница Нешева, Николай Априлов, Диана Найденова, Симеон Симеонов и др.

Месец февруари символично завършва в афиша на Операта с красив край за Любовта – какъвто е краят на най-новата постановка „Крал за един ден“ от Джузепе Верди. На 26 февруари ще може да видите тази изящна, изключително зрелищна и наситена с красива музика комична опера, чиято премиера бе в края на месец януари.

Заповядайте на представленията в Държавна опера Стара Загора през февруари – този месец на хубави празници, красиви вълнения и очакване на Пролетта.



Автор:
Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
31.01.2014 г. 16:45
Посетено:
1112
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/18512-spetsialniyat-fevruari-v-darzhavna-opera-stara-zagora