Календар

Клубна програма на Tea House Live за предстоящата седмица

Tea House Live: Шарено, топло, свободно

Клубна програма на Tea House Live за предстоящата седмица


◊ В ПРОГРАМАТА

Три знакови проекта, очертаващи търсенията и процесите в битието на джаза у нас, представя клубната програма Tea House Live в предстоящата седмица.

На 9 октомври „Джиджи-биджи квартет” ще провокира музикалните ни сетива с авторските композиции на Петър Момчев. Майсторът на саксофона и източните бойни техники влага в пиесите си преди всичко своето разбиране за модерен джаз, диалогизира с традиционните форми, но ги надгражда с ново и по същество свободно импровизационно съдържание. Темите му са отчетливи и изненадващи, „пълни с настроение и много шарени”, както сам казва той. Палитрата от звуци се случва и с помощта на Мирослав Иванов – китара, Димитър Карамфилов – бас, и Атанас Попов – барабани.

От 22.00 ч. започва традиционният джемсешън, по време на който към „Джиджи-биджи квартет” може да се присъедини всеки музикант, ако го засърбят пръстите.

В петък, 11 октомври, Павел Терзийски, Михаил Йосифов и Александър Даниел ни пренасят в едни други географски ширини, където кръвта на човек никога не изстива. Много топлина и широта ни поднасят със селекцията си на любими боса нова композиции от Жобим, Моралес, Жилберто. Освен от музиката, Павел е омагьосан и от португалския език и овладява до съвършенство пеенето на него, защото само така може да се изрази в пълнота красотата на боса нова.

На 12 октомври SoundSkaters изключват метронома и се гмуркат в моментното си усещане за музика. Росен Захариев – тромпети, Мирослав Иванов – китара, и Росен Ватев – барабани, само формално опирайки се на джаз-фънк стилистиката, освобождават Духа и оставят звуците му да се изливат свободно чрез тях. В търсене на автентичност и откровеност музикантите се стремят към абстрахиране от музикалното минало и натрупвания, за да изразят настоящия момент и себе си в него.


Ето и пълната програма на Tea House Live по дни и часове:

• 09.10. (сряда), 20:00 ч. "Джиджи-биджи квартет"
Петър Момчев – саксофони; Миро Иванов - китара; Митко Карамфилов - бас; Наско Попов - барабани
. 22:00 ч. Джемсешън

• 11.10. (петък), 20:00 ч. Bossa Nova
Павел Терзийски – вокал; Михаил Йосифов – китара; Александър Даниел - барабани

• 12.10. (събота), 20:00 ч. SoundSkaters
Росен Захариев – тромпети, Мирослав Иванов – китара, Росен Ватев – барабани


Tea House (Чай във фабриката) се намира на ул. „Бенковски” 11 в София. Разполагаме с уникална вегетарианска кухня и предлагаме сто вида чай. За резервации: 088 705 1080.

Автор: Гергана Семерджиева, за Tea House Live
08.10.2013 г. 17:21
Посетено: 1039
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/17782-klubna-programa-na-tea-house-live-za-predstoyashtata-sedmitsa