Календар

"Звезди в Операта" през юни в Стара Загора

Четири звездни вечери в Държавна опера Стара Загора

◊ ЗВЕЗДИ В ОПЕРАТА

Държавна опера Стара Загора кани на спектаклите си през месец юни с кампанията „Звезди в Операта“. Четири звездни вечери очакват старозагорци и гости с хитови спектакли. За тези, които искат да се насладят на музика, гласове и сценично великолепие е предложена специална оферта.

• На 7 юни може да гледате Николай Моцов в „Пощальонът от Лонжюмо“ – най-новата премиера със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Стара Загора. 

Изящна, по френски лека и грациозна музика, лесно запомнящи се мелодии, живи и непосредствени характери на героите, типично френски хумор –всичко това предрича успеха на тази творба. За режисьора на спектакъла  Емануел Кордолиани – „ Пощальонът от Лонжюмо“ е  много френски начин да се преразкаже добре познатата приказка за жената, която мами дявола, който е измамил мъжа!


На 11 юни заповядайте на уникалния спектакъл „Турандот“ с Елена Баръмова и Костадин Андреев. Диригент ще бъде Маестро Найден Тодоров, Музикант на 2012 г.

Действието се развива там някъде в Поднебесната империя. Властта, Страстта и Любовта са действащи лица, разгръщащи се на полето на фантазията, гротеската и зрелищността. Зрелищност и фантазия, облечени в източна естетика – са запазения знак на това представление. Посланието: Спри преди върха и се огледай в чувствата си. Ако там няма ЛЮБОВ – върни се и я намери!


• На 19 юни е бляскавата оперета „Царицата на чардаша“ с Шмилена и Георги Султанови.

Спектакълът ще ви пренесе във времето на дългите рокли, учтивите кавалери, нежния шепот и дълбока страст. Невероятните вокални изпълнения, красивият декор и брилянтният оркестър представят една вечно неостаряваща и жива „Царица на чардаша“!


На 25 юни за първи път на сцената на Държавна опера Стара Загора е Сюзан Невс, солист на Метрополитен Опера в Оперен концерт, организиран съвместно с Варна Интернешънъл.

Драматичното сопрано Сюзан Невс е международно призната солистка в театри като Опера Бастилия (Париж), Метрополитен опера (Ню Йорк), Дойче опер (Берлин), Арена ди Верона, Гран театро дел Лисео (Барселона) и др. В рамките на поредната международна оперна академия, организирана от Варна Интернешънъл с изключителното съдействие на Държавна опера Стара Загора, в която млади оперни певци преминават майсторски клас, преподавателите, заедно със своите ученици ще поднесат Галаконцерт с оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на Диан Чобанов.


За подготвените промоции – повече информация в Билетен център на тел. 042 622431, 088 5509829, 088 8347721

Очакваме ви!
Автор:
Уляна Кьосева, Държавна опера Стара Загора
Публикация:
31.05.2013 г. 14:39
Посетено:
1224
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/17136-zvezdi-v-operata-prez-yuni-v-stara-zagora