Календар

Кварто "Концерти на възглавници"

Концерти на възглавници за малки и големи

Кварто "Концерти на възглавници"


◊ СЪБИТИЕТО

Кварто „Концерти на възглавници”

9 декември 2012 (неделя)
11:00 часа и 17:00 часа
Съюз на Архитектите, Кракра № 11, зала 2 

Две цигулки, виола и виолончело ще ни въведат в света на зимните приказки, танцуващи снежинки, виелици, пързалки и лед. Камерният ансамбъл Quarto Quartet ще представи на малката голяма публика „Зима” от „Годишните времена” на Вивалди на декемврийските Кварто „Концерти на възглавници”.

Музикантите Иван Пенчев - цигулка, Светлана Станчева – цигулка, Татяна Тодорова – виола и Димитър Тенчев - виолончело ще изненадат децата като ги включат с помощта на ударни инструменти в „Симфония на играчките” на Леополд Моцарт (баща на Волфганг Амадеус Моцарт).

Красотата на струнния квартет ще чуем и с произведението на Лудвиг ван Бетовен Струнен кварет оп. 95 "Serioso" (Сериозо), както и с може би най-разпознаваемата тема от произведенията на Волфганг Амадеус Моцарт – Серенада „Малка нощна музика”.

„Великолепната драматургия, изключителната експресия и уникалното сценично присъствие са най-характерните черти на стила на Quarto Quartet. Те създават у зрителя усещането, че съставът не свири, а разказва, танцува и рисува един свой, неповторим свят от звуци и емоции”. Oсвен интензивната концертна дейност, съставът реализира много звукозаписни проекти за страната и чужбина.

150-те меки възглавници, музикалните листа във формата на нота осминка и много цветни моливи отново ще очакват своята публика за декемврийския Кварто „Концерт на възглавници”.


ЗА ПРОЕКТА

„Концерт на възглавници” е първият музикален проект, който преди две години срещна класическата музика с родители и деца, без възрастови ограничения. С история над 16 концерта, много почитатели и предстоящи премиери на музикални инструменти, „Концерти на възглавници” имат амбицията да се утвърдят като предпочитано културно събитие за цялото семейство.

Билети за „Концерти на възглавници” се продават с предварителна резервация! Тя може да се направи с имейл на страницата на концертите – www.pillows.bg от секция „Резервации”.
Автор:
Модо България
Публикация:
03.12.2012 г. 12:34
Посетено:
1407
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15972-kvarto-kontserti-na-vazglavnitsi