Календар

Гледайте "Нова генерация и приятели live'92" в Пловдив

Представяне на филма и на третото издание на книгата на Димитър Воев - "Поздрави от мен боговете"

Гледайте "Нова генерация и приятели live'92" в Пловдив


◊ СЪБИТИЕТО

На 14-ти ноември (сряда) от 19:00 часа в рамките на Фестивала "Улица Нов живот", посветен на 20 години от смъртта на Димитър Воев - в клуб "Петното" в Пловдив ще бъде показан филм-концертът "Нова генерация и приятели live'92". Филмът е неподправен поглед към легендарния едноименен концерт на група "Нова генерация" от 7 май 1992 г. в зала "България".

На премиерата ще бъде представено и третото издание на книгата на Димитър Воев - "Поздрави от мен боговете". След представянето на филма, партитo ще продължи с dj set by Duchess Mardeon.

 

◊ ЗА КОНЦЕРТА И ЗА ГРУПАТА

Снимана от Емил Енчев и Иво Христов, 90-минутната лента проследява няколко часа от онова време, когато будната част на цяло едно поколение вярваше в думите на поета Димитър Воев, оставил дълбока следа в тъканта на българския ъндърграунд. Двадесет години след смъртта на Митко, остри като бръснач - стиховете му са толкова актуални, колкото по времето, когато са писани, и днешни родители (тогавашни младежи) припяват песните с децата си... 


"Нова генерация" от времето на концерта включва Димитър Воев, Екатерина Атанасова и Симеон Воев, а приятелите, взели участие в концерта са: Пенчо Попов-Чугра, Георги Маринов, Васил Гюров и Росен Даскалов-Тичъра.

Автор:
Организаторите
Публикация:
09.11.2012 г. 15:48
Етикети:
музикални филминови филмиДимитър Воев
концерт 1992
Поздрави от мен боговете
Нова генерация
Посетено:
1228
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15798-gledayte-nova-generatsiya-i-priyateli-live-92-v-plovdiv