Календар

Издания на "Жанет 45" пред пловдивска публика

Премиери на книги в Пловдив

◊ КНИГОСЪБИТИЯ

26 септември (сряда), 17:30
Пловдив, Културен център ТРАКАРТ, Подлез Археологически

Среща с писателя Тошо Дончев. Последната му книга „Вълчи вой – кучи лай” (разкази) ще представи проф. Огнян Сапарев.

С участието на актрисата Диана Борисова.


През 2008 година на унгарски език излиза сборникът с разкази на Тошо Дончев „Куманската княгиня”. „Вълчи вой – кучи лай” съдържа част от разказите от унгарското издание, както и по-нови творби. Преводите са дело на Адриана Петкова, Светла Кьосева и Юлия Крумова. Сборникът съдържа кратки разкази, обединени от темата за драматизма на XX в., разказан през биографиите на героите, чиято лична история се оказва жертва на историческите обрати. Разказите владеят най-важното за този жанр – лаконично и стегнато повествование и усет за изграждане на поанта, а въздействието им се постига най-вече от способността без излишна обстоятелственост да постигат трагическа нагнетеност на смисъла.


Рецензия за книгата на Тошо Дончев "Вълчи вой - кучи лай" може да прочетете в септемврийския брой на Електронно списание LiterNet: Тази история е друга история от Марин Георгиев

√ Книгата
Вълчи вой - кучи лай от Тошо Дончев може да се поръча от "Книгосвят".27 септември (четвъртък), 18:30
Пловдив, Книжарница Хеликон - Център, ет. 2

Литни, хвани ни. Стихове от Петя Хайнрих

В приятелска обстановка ще почетем поезия заедно с Петя Хайнрих и Ина Иванова, а освен всичко друго, ще бъде разбулена тайната около обществото на морките. :).

„Истинска поезия от високите снежни клони до връхчетата на косите си.”
Катерина Стойкова-Клемер

„Петя Хайнрих е наблюдател с честно, взискателно и добронамерено око. Светът и в четирите й стихосбирки е игра, в която читателят е стимулиран да участва. Предизвикан да стане съ-участник. Думите са гъвкави, устойчиви, шарени, защото тя не се бои да експериментира. Текстовете й носят измамното усещане за леснина и проницаемост, но едновременно с това не се боят да заявяват позиция.

„Литни, хвани ни” е самоуверено-диалогична. Но само на повърхността. Прочети я, тя ще ти помогни да си спомниш защо обичаш да четеш съвременна поезия.”
Ина Иванова


√ Стихосбирката на Петя Хайнрих "Литни, хвани ни" може да се поръча от "Книгосвят"4 октомври (четвъртък), 18:30
Културен център ТРАКАРТ, подлез Археологически

Събка Дякова-Чехович ще представя книгата "Фитнес за женската душа"


Двадесет и една жени разказват неразказвани никому досега истории за себе си.

Всички имаме такива истории – тайни, интимни, някои болезнени и срамни. Крием ги дълбоко в себе си, защото мислим, че ни правят уязвими. Докато не почувстваме, че в тях е зародишът на нашата промяна. Тогава те се превръщат в извор на сила и обновление. Двадесет и една истории на жени, които ни карат да се замислим и докосват душата... не само женската.


√ Книгата на Събка Дякова-Чехович "Фитнес за женската душа" може да се поръча от "Книгосвят"

Автор: ИК "Жанет 45"
26.09.2012 г. 14:58
Посетено: 1326
Етикети: Тошо Дончев, Петя Хайнрих, Жанет 45, премиери на книги, нови книги, Фитнес за женската душа, хвани ни, Литни, кучи лай, Вълчи вой, Събка Дякова-Чехович
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15453-izdaniya-na-zhanet-45-pred-plovdivska-publika