Календар

Концерт и нова артистична рубрика в пространството на арт клуб „Вижън” Hall

Ново арт пространство във Варна

Концерт и нова артистична рубрика в пространството на арт клуб „Вижън” Hall


◊ КОНЦЕРТЪТ

На 21 септември от 18.00 ч. във „Вижън” Hall (кв. “Чайка”, бл. 27) ценителите на стойностната музика ще имат възможност да присъстват на концерт на Мария Димитрова.

В момента Мария Димитрова учи музикална педагогика в Шуменския университет. Предстои й дипломиране. Участва в редица фестивали и прегледи, свързани с народната музика. Пее в класически смесен хор „Влади Анастасов” и се изявява като солистка.

На 25.08. и 26.08. тази година Мария Димитрова участва в Шести международен фестивал „Надмощие на духа” - Девин 2012 с изпълнение на песента „Луковитски моми” от Добри Христов. Фестивалът бе организиран от БНТ, Фондация „Старт” и Община Девин. Мария получи две специални награди за участието си.

Заедно с Мария Димитрова като участник ще се изяви и Красимир Борисов - консултант в Студио „Музика” при Творческата къща на „Вижън”.


◊ РУБРИКА "АВТОГРАФ"

В артистичното пространство на „Вижън” Hall стартира нова инициатива - рубриката се нарича „Автограф”. В „Автограф” гости на  търсещите духовното ще бъдат различни представители от областта на изкуството, образованието и културата. И тъй като сред участниците в Творческата къща на „Вижън” има и автори на поетични откровения, първият гост ще бъде актриса, която пише поезия. Тази есен предстои премиера на втората книга със стихове на варненската актриса Даниела Викторова. Ето защо публиката на „Вижън” Hall ще има привилегията да сподели първа част от най-новите поетични вълнения на Даниела Викторова.

На 24 септември от 18.00 ч. гости и приятели на „Вижън” Hall ще присъстват на среща, в която театър и поезия се пресичат в хоризонт от творчески провокации и размисли.

Даниела Викторова завършва НАТФИЗ "Кр. Сарафов" - специалност “Актьорско майсторство за куклен театър” в класа на проф. Боньо Лунгов. На сцената на Драматичен театър „Стоян Бъчваров” - Варна е работила с режисьорите Красимир Спасов, Андрей Аврамов, Пламен Марков, Явор Гърдев, Стоян Радев-Ге.К, Георги Михалков, Боян Иванов, Гергана Димитрова, София Рестевска, Румен Велев, Костадин Бандутов и др.

Дебютната й стихосбирка от 2011 г. „Среднощен блус” имаше специална премиера миналата година в Концертно студио на БНР - Варна. Преди броени дни бе най-новата  театрална премиера в ТМПЦ - „Паметта на водата” от Шийла Стивънсън, където Даниела Викторова с деликатност и убедителност интерпретира своята роля.

Автор и водещ на „Автограф” е театроведът Елица Матеева.


Автор: Елица Матеева
21.09.2012 г. 17:53
Посетено: 950
Етикети: арт новини, Даниела Викторова, рубрика Автограф, концерти, арт Варна, Мария Димитрова, арт пространство, Вижън Hall
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15425-kontsert-i-nova-artistichna-rubrika-v-prostranstvoto-na-art-klub-vizhan-hall