Календар

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (14-20 септември)

Много музика на живо, клоуни и работилници

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (14-20 септември)
16 септември, „Клоун на свобода”


◊ ПРОГРАМАТА

14 септември, петък

20:00 ч. Рок концерт на Боксер
Емил Костов „Бокси“ - ударни
Владимир Мустакерски - бас китара
Недко Пенчев - китара
Борис Симеонов - вокал
Вход свободен


15 септември, събота

20:00 ч. Рок концерт на Дуботур и Осил Амук – най-добре се представят те сами:

„Може би сте чували за животното, наречено Осил Амук, може би - не, а и не сте предполагали за съществуването му. Сега ще размътим локвата, в която се е пръкнало. Във вените му тече инструментално-психаделична революция и деноминация на клиширането. Поради глобалното затопляне и мутацията на видовете, То претърпява постоянни метаморфози. В резултат от инкорпорацията наречена Осил Амук + Нели от СЕКТА, се излюпи яйцето на това животно - парчето EGG SHAPED ELLIE. Фрагментарно настоятелно пожелаваме на слушателите му въпроси, а не отговори.“

Дуботур ще пробват да пооригиналничат с филмова музика за кинолози. „Краткостта на композициите лишава благодарната публика от възможността да уцели мястото за аплаузи и обикновено го бърка с това на прекъснато от изненада прозяване. Вероятността да чуете тази музика в турски сериали е едно към гьотере.”
Цена на билетите: 6 лв.


16 септември, неделя

12:00-16:00 ч. Работилници „Домашна козметика” със Светла от Freen и „Бижута от всичко” с А.Р.И.З.-7
Цена за участие: 9 лв.

17:00-18:00 ч. „Клоун на свобода” - представление на Театър Нечесарио, Италия, в рамките на VII Международен фестивал за уличен и куклен театър "Панаир на куклите", на Столичен куклен театър.

„Ако приемем, че клоунът се крие в съзнанието ни – когато се правим на глупаци на улицата, когато се препираме помежду си, когато се влюбим, във всеки забавен аспект на всеки човек, всичко ни забранява да сме сериозни – мисля, че това съществува във всеки човек. Въпрос на решение е дали искаме да го използваме, дали искаме така да живеем живота си, дали искаме да го превърнем в свой професионален живот. В това е голямата разлика и там е заложена трудността.” Жил Дефак
Вход свободен

20:30 ч. „Булевардът” – България, 27 мин., документален филм на журналистката Екатерина Генова, реж. Росен Елезов, оп. Цветан Недков. Прожекцията е част от програмата за Деня на София – 17 септември. Филмът е съфинансиран по Столична програма „Култура” на Столична община през 2012 г.

Всеки голям град в света има своите емблематични булеварди. Ако не си минал оттам, все едно не си бил там. В България няма друга улица, която да е възпята в толкова популярна балада. „Цар Освободител“, или „булевардът с лиричният ритъм“ и преди и сега си остава един от символите на София.

Този филм е за една история с неочаквано начало и още по-неочакван край. Журналистически и режисьорски разказ за това, как гражданската позиция може да бъде чута от кмета и да промени малка част от действителността. Написаното в стария вестник се превръща в нова градска среда. Кой го прави и през какви перипетии минава е едната сюжетна линия на филма, другата – е с неочакван край.  Защо скулптурата на Радой Ралин не успя да заеме мястото си на изградения постамент пред Софийския университет и как отново имаше опит за цензура на сатирика. Двете сюжетни линии се развиват в продължение на година и половина, докато цъфтят и прецъфтяват кестени между Орлов мост и Алма Матер.
Вход свободен


17 септември, понеделник

20:30 ч. „Булеварден роман” - България, 2011, 68 мин., документален
Реж. Галина Георгиева и Благослав Николов

Един различен филм за София. Макар понякога градовете да изглеждат просто бетон, отнемащ цялата ни свежест и енергия, има хора, които успяват да намерят уникалния им чар. Благослав Николов и Галина Георгиева създават филма "Булеварден роман", който през обективите на двама фотографи показва разнообразието и свежестта на града.

Фотографите са: Евгения Христова - обича да слуша радио, да плува и най-вече да снима; Илиян Ружин - води радиопредаване, пътува често и също снима. И двамата имат какво да разкажат за града, за неговото минало, за това как живее днес и какъв го искат в бъдеще.
вход свободен


18 септември, вторник

18:30 ч. Джаз за деца с Венци Благоев "The Original Kinder's Hot Five" 
Виктор Бенев – вибрафон
Димитър Благоев – китара
Димитър Карамфилов – контрабас
Никола Горялов – барабани
Венци Благоев – тромпет
Специални ефекти/перкусии - Невена Григорова, децата, родители (и майсторите от паметника :)
Вход за деца - 3 лв.
За възрастни - 5 лв.


20 септември, четвъртък

20:00 ч. Рожден ден на Ginger Groove – live суинг, акустичен поп и боса нова

Боряна Йорданова завършва Нов български университет със специалност „Поп пеене”. Вдъхновена от бродуейския джаз и мюзикъл, силно влияние за развитието й като изпълнител имат майсторските класове на Вики Алмазиду и Милчо Левиев, както и участието й в постановки на Музикалния театър. Зад гърба си има различни арт проекти, концерти и музикални представления.

Петър Георгиев завършва Нов български университет през 2007 г. със специалност „Поп и джаз китара”. По време на следването си участва в три майсторски класа по джаз импровизация на Милчо Левиев. Между 2007 и 2011 г. живее в Ню Йорк, където свири в различни блус, джаз и R&B проекти и преподава в музикално училище Swan Pianos Co. Паралелно с това завършва ”Brooklyn Conservatory” - програма „Джаз китара”, както и магистърската програма на „Queens College”.

Влади Михайлов свири на виола и контрабас. Завършва Държавната музикална академия. Многократен участник е в майсторските класове по джаз импровизация на Милчо Левиев. Участва в студийни и концертни проекти с наши и чужди музиканти – Милчо Левиев, Джеси Брок (САЩ), Ваня Костова и други.
Цена на билетите: 5 лв.Автор: ART Space
12.09.2012 г. 13:07
Посетено: 1441
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15365-programata-na-art-space-lyatna-stsena-do-ndk-14-20-septemvri