Календар

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (24-30 август)

Музика и кино през последната седмица на август

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (24-30 август)


◊ ПРОГРАМАТА

24 август, петък

In Memoriam Тони Скот
. 21:00 ч. Том Круз в "ТОП ГЪН" - САЩ, 1986, 110 мин., реж. Тони Скот, с участието и на Кели Макгилис, Вал Килмър, Тим Робинс, Мег Райън.

Филмът е отличен с "Оскар" за най-добра песен ("Take My Breath Away").

Представя се със съдействието на Американското посолство.

"ТОП ГЪН" ни понася към опасностите и вълненията, които очакват всеки нов пилот в престижното военновъздушно училище на САЩ. Маверик Мичъл e дързък млад пилот решил да стане най-добър сред най-добрите. Очарователна цивилна инструкторка му преподава някои неща, които не може да научите в класната стая.
Вход свободен


25 август, събота

Smugglers Swing Club
. 17:00 ч. Суинг матине с The Smugglers Collective - най-доброто от Swing, Rock’n’Roll, Rockabilly и Doo Wop звученето от 40-те години до наши дни
Swing Dance Workshop и летен винтидж будоар, където дамите ще могат да си направят ефектна ретро прическа и да нагласят червилото си.

The Smugglers Collective са пионерите в сферата на музиката от 40-те, 50-те, 60-години, които за три години успяха да я направят част от нощния живот в България. Благодарение на тях българските почитатели на този тип звучене се запознаха отблизо и с набиращото скорост ЕЛЕКТРО СУИНГ течение. The Smugglers Collective реализираха няколко гастрола на БУРЛЕСКА спектакли, популяризираха понятието „винтидж” и уверено пишат историята на своя Smugglers Swing Club, през който вече минаха имена като The Correspondents и Si Cranstoun & His Band.
Вход свободен

. 22:00 ч. Оксана Акиньшина, Антон Шагин, Сергей Гармаш, Алексей Горбунов, Евгения Хиривская, София Лебедева, Максим Матвеев в Стиляги /Контета/ – Русия, 2008, 136 мин.
Режисьор: Валерий Тодоровский
Сценарист: Юрий Коротков

Филмът отразява опита на група млади хора за по-различен живот в Москва през втората половина на 50-те години на миналия век. Младежите обичат да слушат джаз и рокендрол, носят шарени дрехи, имат непривични прически. Наричат себе си ЧУВАК - Човек Уважаващ Високо Американската Култура. Сталин е вече мъртъв, но не и култа към личността...
Вход свободен


26 август, неделя

. 21:00 ч. Чанинг Тейтъм в Step Up (В ритъма на танца) - САЩ, 2006, 104 мин., реж. Ан Флечър

Тайлър е осъден на общественополезен труд и попада в престижно танцово училище, където ще трябва да отработи наказанието си. Отначало той не иска да има нищо общо с учениците, докато не среща красивата танцьорка Нора. Тя спешно се нуждае от партньор и решава да му даде възможност.

Тайлър е привлечен в един съвсем различен свят и с началото на репетициите напрежението нараства. Различните светове, от които идват двамата, се сблъскват - прехвърчат искри, които възпламеняват тази наелектризираща история за желанието да следваме мечтите си.
Цена на билетите: 5/3лв.


27 август, понеделник

. 21:00 ч. Step Up 2: The Streets (Ритъмът на улицата) - САЩ, 2008, 98 мин., реж. Джон Чу

Анди Уест е бунтарка, която танцува и живее със страст. Но когато е поставена пред избора да учи или да бъде изпратена в Тексас, тя решава на всяка цена да влезе в престижната школа по изкуства „Мерлин”. Там тя среща Чейс - талантът на школата и изгряваща звезда.  Двамата разбират, че ги свързва една обща цел: спечелването на най-голямото състезание по улични танци. 
Цена на билетите: 5/3лв.


28 август, вторник

. 21:00 ч. Step Up 3 - САЩ, 2010, 107 мин., реж. Джон Чу

Тийнейджърите Муус и Камил се сблъскват с харизматичния лидер на сплотена група улични танцьори. Всички те живеят заради адреналиновата еуфория на танците, но за да запазят начина си на живот, трябва да спечелят оспорвано състезание с награден фонд от 100 000 долара. Има интриги, предателства и романси. Една история, която може и да не запомните, но някои от танцовите изпълнения са наистина незабравими.
Цена на билетите: 5/3лв.


29 август, сряда

. 21:00 ч. Джеймс Франко в 127 часа - САЩ-Великобритания, 2010, 94 мин., реж. Дани Бойл

Вдъхновяваща истинска история за битката на един човек със суровите природни закони. Арън Ралстън е страстен почитател на природата, но когато огромен падащ камък го заклещва в отдалечен каньон в Юта, търсачът на силни усещания е изправен пред предизвикателството на живота си. През следващите пет дни Ралстън преминава през едно забележително пътешествие, в което спомените за семейството и приятелите се преплитат със собствената му смелост и изобретателност, за да превърнат нещастието в триумф!
Цена на билетите: 5/3лв.


30 август, четвъртък

. 20:00 ч. Концерт на Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени - Иван Лечев, Стоян Янкулов, Мирослав Иванов и Веселин Веселинов-Еко
Със съдействието на Столичната община

След десетгодишна пауза на музикалната сцена, Стефан Вълдобрев се завръща към концертния живот заедно с музикантите от оригиналния си състав от 90-те години.
Групата ще представи всички най-популярни хитове на Стефан без изключение -“Рай”, “Към”, “Едно”, “Аз ли съм или не съм”, “Бряг с цвят най-зелен”, “Да”, “Силикон”, “Пропаганда”, “Вълк”, “Фойерверк”, “Хромозоми”, “Обичам те, мила”.

Два часа музика за антистрес презареждане. Бляскава смесица от поп и рок песни с як китарен саунд, енергичните сола на Иван Лечев и Мирослав Иванов, виртуозните бийтове на барабаните на Стоян Янкулов и неповторимия стил на Еко.

Специален акцент на вечерта ще бъдат премиерните песни на бандата, между които и горещият хит "Хеликоптер", съвсем наскоро излетял в радио и ТВ ефира.
Вход свободенАвтор: ART Space
22.08.2012 г. 15:39
Посетено: 1472
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15289-programata-na-art-space-lyatna-stsena-do-ndk-24-30-avgust