Календар

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (20-26 юли)

"Джаз за деца" с Венци Благоев, Софийски духов оркестър и разнообразна филмова програма

Програмата на ART Space – лятна сцена до НДК (20-26 юли)


◊ ПРОГРАМАТА

20 юли, петък

. 21:30 ч.
Оуен Уилсън, Рейчъл Макадамс, Марион Котийар, Леа Сейду, Майкъл Шийн, Кати Бейтс, Ейдриън Броди и Карла Бруни в ”Полунощ в Париж” – Испания-САЩ, 2011, 94 мин., реж. Уди Алън

Героят на Оуен Уилсън е американски писател, който заминава на бизнес пътуване с годеницата си и нейните родители в най-романтичния град в света. Там, в полунощ, изоставен за вечерта от бъдещата си съпруга и разхождайки се сам, изведнъж се озовава в старинна кръчма в странната компания на Ърнест Хемингуей, Скот Фицджералд, Пабло Пикасо, Салвадор Дали и др., и разбира, че се е върнал в назад във времето, в 20-те години на миналия век.
Филмът поставя под съмнение представата, че всичко, което е по-различно и екзотично от нашия собствен живот, е задължително по-добро и не чак толкова скучно.
Цена на билетите: 5/3 лв.


21 юли, събота

. 21:30 ч.
Ан Хатауей и Джим Стърджис във “Винаги в същия ден” – Великобритания-САЩ, 2011, 108 мин., реж. Лоне Шерфиг

Ема и Декстър прекарват заедно нощта след дипломирането си. И двамата са убедени, че на следващия ден пътищата им ще се разделят и няма да се срещнат отново. Но и двамата грешат! През годините те се срещат винаги на същия ден, а връзката им преминава през различни препятствия и се променя заедно с тях. Въпреки че на пръв поглед те са напълно несъвместими, отношенията им на ръба на приятелството и любовта с времето се превръщат в единствената константа в живота им.
Цена на билетите: 5/3 лв.


22 юли, неделя

. 21:30 ч.
Робърт де Ниро, Моника Белучи, Микеле Плачидо, Карло Вердоне и Рикардо Скамарчо в “Учебник по любов” - Италия, 2011, 125 мин., реж. Джовани Веронези

Сюжетът проследява три отделни истории, представящи мъже на различна възраст, обединени от един каращ такси - Купидон. Първата част на филма - "Младостта" ни среща с амбициозния млад адвокат Роберто. Животът му е идеално планиран и той се готви да се ожени за годеницата си, но всичко се обърква, когато среща красивата и провокативна Микол.
В "Зрелостта" телевизионният водещ Фабио, перфектен съпруг през последните двайсет и пет години, среща Елиана. В третата част "След това", Адриан, професор по история на изкуството се мести да живее в Рим след развода си. Запознанството с красивата Виола му припомня трепетите от младостта.
Цена на билетите: 5/3 лв.


23 юли, понеделник


. 21:30 ч.
Стоян Алексиев, Захари Бахаров, Касиел Ноа Ашер, Ивайло Христов, Явор Бахаров и Христо Мутафчиев в „Цахес” - България, 2011, 128 мин., реж. Анри Кулев

Жанр – фентъзи. В средата на голям съвременен град, затрупана отвсякъде с бетон и стъкло, като по чудо е оцеляла малка антикварна книжарничка. Собственикът и неколцината посетители, верни приятели, удивително напомнят на някои Хофманови герои. Действието се пренася от наши дни в миналото и обратно, гмуркайки се в паралелните светове на реалното и вълшебното.
цена на билетите: 5/3 лв.


24 юли, вторник

. 19:30 ч.
"Джаз за деца" с Венци Благоев

„Сцена за млади импровизатори” - детски джем сешън под джаз ръководството на:
Венцислав Благоев - тромпет
Станислав Арабаджиев - пиано
Димитър Благоев – китара
Димитър Сираков – контрабас
Виктор Бенев – барабани
Невена Григорова - перкусии
Децата ще се включат с маракаси, яйца, клаве, дайре, кастанети.
Цена на билетите за деца: 3 лв., за възрастни: 5 лв.

. 21:30 ч. Калин Врачански, Симеон Лютаков, Сепиде Делфоруз, Мария Статулова и Велко Кънев в “Още нещо за любовта” – България, 2010, 93 мин.
Режисьор: Магдалена Ралчева
Сценарий: Георги Данаилов

Романтична драма - първият филм на режисьорката Магдалена Ралчева и последен за Велко Кънев. В основата стоят спомените на хирурга с нелека житейска съдба д-р Иван Руменов, натирен от комунистите от София във Варна, само защото е бил асистент на видния проф. Александър Станишев, който пък набързо е обявен за враг на народа и разстрелян. Край морето Руменов среща всевъзможни нови приятели и познати – бедният, но винаги весел арменец Дикран и неговата двугърба камила, директорът на местната болница д-р Стефан Иванов плюс няколко добродушни безделници от местната кръчма. Всичко върви идилично добре, докато, ловейки риба, Дикран не попада на морска мина.
Цена на билетите: 5/3 лв


25 юли, сряда

. 21:30 ч.
Кирстен Дънст, Шарлт Генсбур и Александър Скарсгард в “Меланхолия” - Дания-Швеция-Франция-Германия, 2011, 135 мин., реж. Ларс фон Триер

Американското национално дружество на филмовите критици обявява драмата за най-добър филм за 2011 год., а Кирстен Дънст - за най-добра актриса. Най-добър филм на Европейската филмова академия, най-добър оператор (Мануел Алберто Кларо) и най-добър художник-постановчик.

Красив филм за края на света. Действието се развива в крайбрежен клуб, докато неизбежната катастрофа наближава. В "Меланхолия" се разказва за отношенията между две сестри. Те са поставени на изпитание, когато мистериозна планета се приближава към Земята и заплашва да се разбие в нея.
Цена на билетите: 5/3 лв.


26 юли, четвъртък

. 19:30 ч.
Концерт на Софийски духов оркестър с диригент Юли Дамянов

Софийският духов оркестър при Дома на културата „Искър” изпълнява от народна музика и военни маршове до симфонична музика. Където и да свири в чужбина, винаги печели първи награди. Когато България е приета в Европейския съюз е поканен да участва в концерта в залата на ООН в Женева.

В програмата:
Франц фон Супе – увертюра "Леката кавалерия"
Йохан Щраус - син – "Пролетни гласове" - валс
Йохан Щраус - син – "Трич-трач" – полка
Йохан Щраус - син – "Гръм и мълния" – полка schnell
Йохан Щраус - син – увертюра "Прилепът"
Йоханес Брамс – Унгарски танци № 1 и 5
Жак Офенбах – увертюра "Орфей в ада"
Джордж Гершуин - концерт
Ендрю Лойд Уебър – "Спомен" из мюзикъла "Котки"
Ендрю Лойд Уебър – из "Фантомът на операта"
Дико Илиев – Ганкино, Дженишево и Дунавско хоро
Вход свободен

. 21:30 ч.
Документалният филм “Град на мечти” - България, 2012, 80 мин.
Режисьор: Светослав Драганов
Оператор: Петко Гюлчев

Екипът снима четири години филма, който представя двете лица на Димитровград - от миналото и настоящото. Камерата ни среща с живота и мечтите на заклетия комунист бай Петър, крайно антикомунистически настроения му син Серьожа, метъл ветерана Папо и бленуващата договор с Пайнер певица Симона, но зад тези обикновени хора прозират необикновено преплетените нишки на културата и историята на България през последния век.
Цена на билетите: 5/3 лв.


Автор:
ART Space
Публикация:
18.07.2012 г. 17:53
Посетено:
1999
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/15206-programata-na-art-space-lyatna-stsena-do-ndk-20-26-yuli