Календар

Лекторат по индонезийски език и култура

Лекторатът се провежда в Центъра за източни езици и култури

Лекторат по индонезийски език и култура


◊ СЪБИТИЕТО

Център за източни езици и култури (ЦИЕК)

За трета поредна година Софийският университет "Св. Кл. Охридски" организира лекторат по индонезийски език и култура (Bahasa and Kebudaayaan Indonesia). Индонезийският език се говори от над 300 милиона души по света.

Лекторатът се провежда в Центъра за източни езици и култури (ЦИЕК) към Факултета за класически и нови филологии при СУ „Св. Климент Охридски” на бул. "Тодор Александров" 79 - Метростанция “Опълченска”, автобуси 74A, 60 и тролеи 1 и 5.

Занятията се водят два пъти седмично - вторник и четвъртък от 18.00 ч. до 19.30 ч.

Курсът се води от д-р Красин Химирски - първият българин, владеещ индонезийски език, защитил докторска дисертация по филология. Завършил е Източният факултет на Московския държавен институт за международни отношения – Университет към МВнР на РФ. Д-р К. Химирски е преподавал в Нов български университет, в Университета за национално и световно стопанство, в Шуменския университет "Епископ Константин Преславски", в Американския университет в България - Благоевград, както и на Дипломатическия корпус в София. Член е на Съюза на преводачите в България и е издал редица книги в превод от английски, индонезийски, руски и други езици.


◊ ЗА УЧАСТИЕ

В занятията могат да участват студенти от всички специалности на СУ "Св. Кл. Охридски".

Външните лица заплащат семестриална такса от 120 лв. (за 60 часа), преведени по банков път по сметка:
БНБ-ЦУ;BIC:BNBGBGSB, IBAN: BG52BNBG96613100174301.

Най-сърдечно Ви каним да вземете участие в курса по индонезийски език и култура (Bahasa dan Kebudayaan Indonesia) в ЦИЕК, бул. "Тодор Александров" № 79, зала № 6A.

При интерес, моля Ви да изпратите e-mail на: nusantara_bg@abv.bg, krassinhim@abv.bg, както и да позвъните на тел. 0988819739 или 02 4 111 207.

Автор:
д-р Красин Химирски
Публикация:
15.11.2011 г. 02:59
Етикети:
Красин ХимирскиЦентър за източни езици и културиСУ Св. Кл. Охридски
ЦИЕК
лекторат
индонезийска култура
индонезийски език
Посетено:
1776
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/13551-lektorat-po-indoneziyski-ezik-i-kultura