Календар

Лятна програма на открито на Столична община

Музикални фестивали, театрални спектакли, концерти, детски програми

◊ СЪБИТИЕТО

По традиция, Дирекция "Култура" на Столична община подготвя за летните месеци програма с културни събития на открити сцени - в Борисовата градина (Лятната естрада), Градската градина (пред НТ "Иван Вазов"), Южен парк (Постоянна естрада, Трета част), Парк "Заимов" и др.
 
През месеците юни, юли и август столичани и гостите на града ще имат възможност да се забавляват с изпълненията на музикални състави като "Дикси Бойс Бенд", Духов оркестър "Прима Виста", Оркестър "София Брас", Кънтри бенд Lilly of the West, "Фроя Бенд" и гост-музиканти от Норвегия, "РОКавър Бенд", "Симеон Венков Квартет", вокален дует за стари градски песни "Лира", Джаз оркестър "София", Гвардейския духов оркестър, Софийския духов оркестър, Представителния духов оркестър към Академията на МВР, Биг Бенда на БНР.


◊ АКЦЕНТИ В ПРОГРАМАТА

• На 24 юни (петък), от 19.00 ч., на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на млади дарования в поп музиката, представени от Район „Средец”. Ще участват Николина Атанасова, Стефани Атанасова, Лара Димитрова, Йоанна Томова.

• От 18 юни до 10 юли, столичани и гостите на града ще могат отново да се насладят на оперното изкуство - на открито, в парка на Военна академия „Г. С. Раковски”, с Фестивала „Опера в парка”. В програмата са включени оперите „Мадам Бътерфлай” и „Норма”, както и балетите „Лебедово езеро”, „Зорба Гъркът” и „Жизел”. Фестивалът протича под патронажа на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на София. 
 
• От 1 до 3 юли, в Докторската градина ще се проведе Джаз фестивалът „A to Jazz Festival – America of Jazz”.

Лятната програма на открито включва и детски развлекателно-образователни шоу програми, театрални спектакли, игри и клоунади, представени от "Арт Театър", "Театър "Пан", театрална къща "Мариета и Марионета", Фондация "Артист", актьорите Димитър Иванов - Дядо Куку и Дечко Чунтов.

• От 21 юли до 25 юли ще се проведе Международният фолклорен фестивал „София” – 2011. На основната сцена, на алеята с шадраваните пред НДК, ще се представят наши и чуждестранни фолклорни състави с традиционни за различните държави обичаи и танци. В програмата на Фестивала са предвидени и училища за танци, които ще се проведат в Градската градина и на естрадата в Борисовата градина. Съпътстващи концерти ще има и в Парк „Заимов” (22 юли), Градската градина (23 юли) и в Борисовата градина (24 юли).

• На 9 юли, от 10.00 ч. до 22.00 ч., на постоянната сцена в Южния парк и прилежащото пространство ще се състоят Ларп игри на открито, организирани от Сдружение „Фантазия без граници”.


. График на събитията, част от Лятната програма на открито, можете да намерите на www.sofiaculture.bg.


Автор:
М. Томова
Публикация:
22.06.2011 г. 15:57
Посетено:
2588
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/12784-lyatna-programa-na-otkrito-na-stolichna-obshtina