Календар

Автентична родопска гайда посреща посетителите на галерия "Снежана" за Баба Марта

Арт-центърът с разнообразни събития и изпълнения в първия пролетен месец

Автентична родопска гайда посреща посетителите на галерия "Снежана" за Баба Марта
Сн. Владимир Калудиев


◊ СЪБИТИЕТО

Автентични български звуци от истинска родопска гайда очакват посетителите на столичната галерия „Снежана“ в първия ден от месец март.

По случай празника галерията е подготвила за гостите си вечер на Граовския хумор с гост известния Захари Димитров, в компанията на родопски ритми и вокала на Анна Йовкова.

Това е само част от програмата на сравнително новата галерия, отворила врати в центъра на София в началото на октомври 2010 година.

Арт-центърът е вече известен сред ценителите на изкуството като място, където могат да бъдат видени редица красиви произведения на изкуството – картини, скулптури и кукли.


◊ ОЩЕ В ПРОГРАМАТА

В галерията се организират и театрални постановки, както и музикални изпълнения в разнообразни тематични жанрове, като 24-часов танго маратон, пиано-рецитали, концерти за цигулка, народна музика.

От 15 март пък галерия „Снежана“ става събирателно място за всички любители на фотографията, които искат да научат тънкостите и на това изкуство.

Интересуващите се от фотография ще могат да присъстват на курс, воден от известния Цецо Четъшки. Курсът е с продължителност 3 месеца – три пъти седмично по 1 час.

Арт-центърът предлага и възможност за организиране на уютни фирмени събития и частни партита.

Галерия „Снежана“ се намира на столичната улица „Денкоглу“ 30, а работното й време е всеки ден от 10.30 до 23 часа.


Автор:
Галерия "Снежана"
Публикация:
28.02.2011 г. 16:54
Посетено:
2360
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/11781-avtentichna-rodopska-gayda-posreshta-posetitelite-na-galeriya-snezhana-za-baba-marta