Календар

Представяне на книгата "Сепок" от индонезийския поет и писател Джарот Суджарво – посветена на България

Среща с Джарот Суджарво – за България, Индонезия, пътешествията и творчеството му

◊ СЪБИТИЕТО

Дружеството Приятели на Индонезия "Нусантара" кани своите членове, приятели и всички желаещи на традиционната си сбирка

Представяне на книгата "Сепок" от индонезийския поет и писател Джарот Суджарво – посветена на България

На 17.01.2011 г., четвъртък, от 18,00 ч.                    
София, бул. "Тодор Александров" № 79, ЦИЕК, зала № 1
(На кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска", станция метро "Опълченска", тролеи 1 и 5, авт. 60 и 74)
 

◊ ЗА АВТОРА

Пей Джарот Суджарво е роден в гр. Понтианак, Западен Калимантан на 5 юли 1981 г. След завършване на средното си образование продължава обучението си в Университета Сариана Тамансисуа в гр. Йогякарта, Централна Ява. По време на следването си в университета изучава творческо писане и литература. Проявява интерес към съвременния театър. Работи активно в Литературното дружество „Пендага” в Йогякарта. Основава Литературното дружество „Калимамбу” и участва в учредяване на Народния културен форум в същия град. Активно се изявява и в Западно-калимантанския студентски форум в Йогякарта.

През 2005 г. в Понтианак създава независима издателска къща „Пиджар Паблишинг”. Дж. Суджарво е не само продуктивен писател, но и покровител на творчеството на млади творци.

Издал е стихосбирките: "Трима лелеят словото" (2008 г.), "Когато думите, когато ние, когато обичаме" (2009 г.).

Автор е на белетристичните книги: "Нулев градус" (2005 г.), "В Западно Борнео. Паломник на любовта разказва" (2006 г.), "Легло" (2007 г.), "Ако моят лаптоп не бе откраднат, тази книга никога не би се появила. Светът на Суджарво – понякога гръмогласно, понякога тихо без шумотевици" (2009 г.), както и на публицистичната книга "Понтианакски тинейджър: нима поведението на младите в Понтианак е толкова ужасяващо?" (2008 г.).

След посещението си в България през 2010 г. издава издава сборника с разкази "Сепок". Пришълец от Калимантан разказва за далечна земя. Повествованието е пронизано от обич към нашата страна и неподправено чувство за хумор. Ето заглавията на някои от разказите: "Безснежна зима", "Българското сирене и индонезийският ориз", "Прекрасната Витоша", "Нежно се сипе снегът по дланите ми" и др.

Автор:
д-р Красин Химирски - Дружество за приятелство с Индонезия
Публикация:
02.02.2011 г. 12:16
Посетено:
1592
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/11603-predstavyane-na-knigata-sepok-ot-indoneziyskiya-poet-i-pisatel-dzharot-sudzharvo-posvetena-na-balgariya