Календар

Сбирка на дружество Приятели на Индонезия "Нусантара"

Откриване на новата учебна година по индонезийски език и среща с Иво Величков

◊ СЪБИТИЕТО

Дружеството Приятели на Индонезия „Нусантара” кани своите членове, приятели и всички желаещи на традиционната си сбирка:

Откриване на новата учебна година по индонезийски език (Bahasa Indonesia) в Центъра за източни езици и култури (ЦИЕК) към Факултета за класически и нови филологии при СУ „Свети Климент Охридски”.

(Занятията ще се водят от д-р Красин Химирски два пъти седмично от 18.00 ч. до 20.00 ч. или по друго договорено време по 60 часа на семестър в две групи: начинаещи и напреднали. В занятията могат да участват безплатно студенти от всички специалности на СУ "Св. Кл. Охридски", както и външни лица срещу заплащане.)

Среща с психотерапевта Иво Величков, който ще изнесе лекция и прожектира документален филм за индонезийската школа на о. Бали „Санди Мурти” на учителя И Густи Агунг Нгура Харта.

На 19 октомври 2010 г., вторник, от 18,00 ч.
ЦИЕК, зала № 1
София, бул. "Тодор Александров" № 79
(На кръстовището на бул. "Тодор Александров" и ул. "Опълченска", станция метро "Опълченска", тролеи 1 и 5, авт. 60 и 74)


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ЛЕКТОРА

Психологът Иво Величков е роден през 1970 г. в Асеновград. Следва психология, философия и клинична и социална работа и завършва London College of Clinical Hypnosis. Работи в Лондон с хора с психически отклонения и като сертифициран хипнотерапевт в Центъра за комплементарно здравеопазване. В България основава психотерапевтичен център „Feeling”, като води и семинари и курсове по хипноза за психолози, медици и стоматолози. През 1999 г. основава Българската асоциация по хипноза. Публикува в много специализирани и популярни издания и е гост на различни телевизионни предавания. През 2000 г. издава книгата „Хипнозата”, която претърпява три издания и придобива голям успех на Лондонския панаир под заглавието: „The Secrets ot Hypnosis“. Същата година записва и издава 11 диска с хипнотични сесии на английски език, които се разпространяват във Великобритания и САЩ. Oт ранни години се занимава с източни бойни изкуства, йога, медитативни и трансови техники. През последните години регулярно посещава остров Бали като ученик в школата Санди Мурти на учителя И Густи Агунг Нгура Харта. „Всичко се развива на ниво неврони в мозъка на участниците. Хората непрекъснато си въздействат едни други, но не го знаят. Когато някой те атакува, невроните в мозъка ти инстинктивно реагират на агресията му чрез огледални неврони. Мозъкът ти пръв усеща заплахата. „Санди мурти” те учи как да използваш тези способности и да си изградиш нещо като биополе, с което да се отбраняваш” – обяснява Иво Величков. Той е убеден, че ако човек овладее това изкуство, може сам да лекува болните си органи. Той подготвя и води индивидуални и авторски корпоративни обучения и семинари.

Преди година той нашумя с риалитито на Би Ти Ви „Хипнотизаторът”. За Иво обаче да хипнотизира някого не е била най-висшата техника за пробуждане на човешките възможности. Повлиян от неизследваните сили на разума, той се е отдал на изучаването на древно безконтактно бойно изкуство, известно на остров Бали. Неотдавна журналистката от Би Ти Ви Ани Салич с помощта на Иво направи филм за екзотичните последователи на „Санди мурти” и лично се убеди в способностите им. Документалният филм на Салич се казва „Тора”.

Очакваме Ви!

Автор:
д-р Красин Химирски
Публикация:
18.10.2010 г. 06:29
Етикети:
Посетено:
1722
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/12/news/10928-sbirka-na-druzhestvo-priyateli-na-indoneziya-nusantara