Празници / фестивали

София филм фест в Стара Загора (16-20 април)

„Зад кадър” на Светослав Овчаров открива фестивала

◊ СЪБИТИЕТО

На 16 април (петък) в Стара Загора се открива за първи път местното издание на София филм фест – факт, благодарение на съвместните усилия на Община Стара Загора и София филм фест/Арт фест, с подкрепата от програма МЕДИА Интернешънъл на Европейския съюз и Националния филмов център.

Лице на Старозагорското издание на София филм фест ще бъде известният актьор и музикант Стефан Вълдобрев, родом от Града на поетите, липите и правите улици. На 7 април той участва в пресконференция в Община Стара Загора по повод старта на фестивала тук, заедно със Стефан Китанов - директор на Фестивала, а от страна на домакините участваха Боян Даскалов – вр.и.д. заместник-кмет, и Диана Атанасова, началник отдел „Култура и вероизповедания”.


◊ ПРОГРАМАТА

В програмата са включени нашумелите български филми „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде”, „Източни пиеси”, „Стъклената река”, които ще бъдат представени с екипите си, както и култови фестивални заглавия и късометражно кино. Ще бъдат прожектирани филми като „Бялата лента” на Михаел Ханеке ("Златна палма" в Кан), „Пророк” на Жак Одиар, „Музиката на Истанбул” на Фатих Акин, сръбската комедия „Като порасна, ще стана кенгуру” на Радивое Андрич, „Покани ме да вляза” на шведския режисьор Томас Алфредсон, „Според размера” – комедия на режисьорите Ерез Тадмор и Шарон Маймор, „Кумбийската връзка” на Рене Виляреал, както и няколко късометражни филма.

Фестивалът се открива на 16 април в 18,00 ч. с най-новия филм на режисьора Светослав Овчаров „Зад кадър”. Всички прожекции ще са в залата на РБ ”Захарий Княжески” – до 20 април включително.


. Програмата на София филм фест в Стара Загора може да видите тук http://city.starazagora.net/modules/news/article.php?storyid=4288

Автор: Уляна Кьосева, Община Стара Загора
09.04.2010 г. 14:36
Посетено: 1556
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/9672-sofiya-film-fest-v-stara-zagora-16-20-april