Празници / фестивали

Видин – домакин на Международен младежки фестивал по изкуствата

Първо издание на фестивала

Видин – домакин на Международен младежки фестивал по изкуствата


◊ СЪБИТИЕТО

Видин – домакин на най-големия международен младежки фестивал по изкуствата в България за 2010 година


От 12 до 18 юли 2010 г. над 300 талантливи младежи от България (София, Пловдив, Русе, Монтана, Самоков, Трявна и др.), както и от Великобритания, Индия, Македония, Румъния, САЩ, Сърбия, Южна Африка ще вземат участие в международния младежки фестивал по изкуствата, който ще се проведе във Видин.

Продуценти на фестивала са Good Musik Society и AJABEZ. Община Видин и „Националната мрежа за децата” са партньори на събитието.
Кметът Румен Видов е патрон на първото издание на фестивала.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Над 15 работилници по изкуствата в сферите музика (китара, ударни, пеене, клавишни, композиране), изобразително изкуство (графика, пейзаж, приложни изкуства), фотография, танци, творческо писане, театър/пантомима ще приютят младите таланти. Всяка от работните групи ще бъде ръководена от професионалист в областта – музикант, художник, фотограф и др.

В последните дни от фестивала Видин ще стане сцена на серия от събития – концерти с авторска музика на участниците във фестивала; изложби (картини, фотографии, сувенири); танци; пиеси; четения, както и комбинации между отделните изкуства. В рамките на тези събития ще бъдат представени резултатите от работните групи.

Посетителите ще могат да закупуват от всички изложени материали (картини, фотографии, сувенири). Събраните средства ще бъдат дарени в подкрепа на благотворителна кауза, избрана от Община Видин.

Автор:
Мария Донева
Публикация:
24.03.2010 г. 18:57
Посетено:
2025
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/9585-vidin-domakin-na-mezhdunaroden-mladezhki-festival-po-izkustvata