Празници / фестивали

"Панаир на младите" 2009 в Младежки театър "Николай Бинев"

Младите в Младежкия - за трета поредна година

"Панаир на младите" 2009 в Младежки театър "Николай Бинев"


◊ СЪБИТИЕТО

“Панаир на младите”
09-15.10.2009
 
“Панаир на младите” е събитие, което Фондация „Младежки театър” организира за трета поредна година в Младежки театър „Николай Бинев”. Новият диалог, чийто път ще отвори „Панаир на младите 2009”, е този между младите таланти от различни изкуства – сценични, визуални, изпълнителски – като включи в програмата танцови спектакли и концерти.


◊ ДУМИ ЗА ФЕСТИВАЛА
 
Именно разнообразието, предвидено в програмата на „Панаир на младите 2009”, е една от силните страни на фестивала, която ще доведе хора с различни вкусове и интереси в Младежки театър „Николай Бинев”. Успоредно с това, съществена характеристика на предлагания проект е и неговата пространствена компактност. За седем дни на различни места в сградата на Младежкия театър – Камерна сцена, репетиционна зала, коридорите на театъра, клуба – ще се случат дванадесет изяви. Така ще се създаде цялостна атмосфера за свободен обмен на идеи. Още повече, пространствената близост между жанрово разнообразните събития със сигурност ще бъде изкушаваща за зрителите и ще насърчи посещенията на нестандартни спектакли, които не са сред обичайните им интереси.

Фондация „Младежки театър” е убедена, че реализирането на „Панаир на младите 2009” не само ще насърчи активното участие на младите хора в културния живот на столичния град, но ще им създаде самочувствие, че самите те имат какво да кажат и да допринесат за неговото обогатяване. Сигурни сме, че това е правилният път за формирането на граждански активна младеж, която чувства, че гласът й не е „в пустиня”.

От организаторите


Смели, млади, сръчни. Такива са хората, които ще ви представим с избора на 12-те спектакъла, влезли в селекцията на тазгодишното издание на фестивала. Те не се страхуват да бъдат себе си, да покажат какво могат, да преборят трудностите по осъществяването, да се самоорганизират, да привлекат съмишленици, да разкъсат схватката на предразсъдъците, че са млади, неопитни, прекалено различни, наивни и плахи. Някои от тях са още студенти, други вече имат своя професионален дебют, но общото между тях е дързостта и вярата в смисъла на творчеството. Затова нека ги посрещнем с усмивка и топлина!

От селекционера



• Програмата на "Панаир на младите" 2009 можете да видите на адрес: http://www.mlt.bg/?p=programa_once&pid=89
Автор:
Владислав Христов
Публикация:
01.10.2009 г. 20:45
Посетено:
1220
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8533-panair-na-mladite-2009-v-mladezhki-teatar-nikolay-binev