Празници / фестивали

Grolsch Block Party по централните улици на София на 12-ти септември

Международен младежки фестивал



◊ СЪБИТИЕТО

Grolsch Block Party ще залее централните улици на София на 12-ти септември! Събитието се провежда за първи път в България и обещава доста наситена програма в часовете между 16:00 и 22:00 на 12-ти септември, когато ще бъдат затворени за движение улиците "Иван Шишман", "Иван Вазов" и "Славянска".

Събитието ще започне в 16 ч. с DJ-сет на DVD и Bobo и ще продължи до 22 ч. с изпълнения на улицата, както и в клубовете и заведенията в района. Водещ ще бъде "Неги" от FARS, а програмата на партито ще включва не само музикални изпълнения на главната сцена и по клубовете в района, но и два фестивала, които също се провеждат за първи път в България.

Първият се казва Black Soil – международен хип-хоп филмов фестивал с издания в Холандия, Англия, Швеция и Финландия. Официално ще бъдат излъчени два от най-емблематичните филми за хип-хоп култура, а именно "Freestyle: The Art Of Rhyme" и "Style Wars". И двата филма са с награди от филмовите фестивали в Сънданс и Чикаго. За повече информация посетете http://www.blacksoil.com/new.

Като част от Grolsch Block Party ще се проведе и първото издание на графити фестивала Just Writing my Name. Идеаята на Just Writing My Name събитията е проста - Просто си напиши името! Събитието е за райтъри и не налага никакви правила или ограничения. Just Writing My Name дава поле за обмен на идеи, среща със сродни души, много забавление и не на последно място – създаването на нещо красиво.

Началото е поставено през 2007 г. и до този момент страни домакин на събитието са били: Белгия, Чехия, Германия, Унгария, Италия, Мексико, Русия, САЩ, Норвегия, Бразилия, Швеция и Украйна. През 2009 събития Just Writing My Name се случиха в Кьолн, Хале, Щутгард, Харков, Малмьо и Тайланд. За повече информация може да разгледате галериите на http://www.justwritingmyname.com.


◊ ОЩЕ ПРОЯВИ

Допълнителна доза "ърбън" колорит към партито ще внесе и скейт състезанието за "Най-добър трик" на Noise City Skateboards и Famous Stars & Straps (България), които са подготвили интересно изпитание за участниците.

Гладкият асфалт на ул. "Иван Шишман" ще бъде разтресен от уменията на едни от най-техничните "street" скейтъри в България, дошли да покажат своите най-добри трикове на специално подготвения скок на средата на улицата!

Следва Pop Art Café, където е афтър партито, организирано от медийния партьор на събитието – списание "Vice". По време на афтър партито "Vice" и VBS.TV – онлайн телевизията на "Vice" – представят премиерата на филма "Skate Europe" - документалния филм за скейт сцената в три страни – Англия, Франция и Германия. Тези от вас, които следят уникалните документални предавания по VBS, сигурно вече са наясно с трите различни епизода на Skate Europe.

Обстойното представяне на трите най-големи скейт сцени в Европа е осъществено чрез поредица от интервюта и архивни кадри. Ще научите за съдбата на исторически спотове за каране и про-та от различни епохи. Ще се запознаете с легендарни имена като – Клаус Грабке, Бен Джоб, Юрген Хорварт, Джереми Даклен и много други.

Не пропускайте шанса да грабнете порция скейт култура - никога не е излишна. Всичко това ще ви бъде осигурено абсолютно безплатно, благодарение на списание "Vice". След премиерата се очертава и доста приятно парти до сутринта.

За настроението ни ще се погрижат Dj Chaves (Cotton Records), Dj Elena (Cotton Records) & Electric Pecco.


◊ ПРОГРАМА

Главна сцена и ул. Иван Шишман

16:00 - Откриване
16:00-17:30 – DJ Bobo, DJ DVD
16:00-22:00 – Graffiti демонстрации, BMX демонстрации
17:30-18:30 – DJ Marten, DJ Rawland
18:00-19:30 – брейкденс демонстрации, skate състезание Best Trick
18:30-19:30 – DJ Bobo, DJ DVD
19:00-22:00 – Black Soil Film Festival
19:30-20:30 – Явор Захариев & DJ QJ
20:30-21:30 – Ruth

Клубна програма

19:00-20:00 - DDR Project, (Babbles)
20:00-22:00 - Тарамбуки drum set (Babbles)
20:00-21:00 - Red One (Bar Code)
22:00-00:00 - Emil Prize (Babbles)

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
11.09.2009 г. 21:50
Етикети:
Посетено:
883
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8424-grolsch-block-party-po-tsentralnite-ulitsi-na-sofiya-na-12-ti-septemvri