Празници / фестивали

Софийски международен фестивал "Кръстопът на музите"

София, 12-13 септември 2009

Софийски международен фестивал "Кръстопът на музите"


◊ СЪБИТИЕТО

На 12 и 13 септември 2009 г. в София се провежда петото издание на Софийския международен фестивал "Кръстопът на музите", под патронажа на Председателя на Столичен общински съвет и кмета на гр. София.

Организатори на фестивала са: Столичен общински съвет – Постоянна комисия за младежта и спорта, Столична община – Дирекция "Култура и образованиие" и читалище „Св. св. Кирил и Методий”.
 
Съорганизатори – Българска национална телевизия, БТВ,  Съюз на народните читалища, Съюз на българските писатели, Съюз на българските композитори, Музей „Стара София”, Политехнически музей, Модна агенция „Интерсаунд” и други.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ФЕСТИВАЛА

Фестивалът "Кръстопът на музите" се утвърждава в културния афиш на столицата. В рамките на фестивала ще се проведат конкурси за българска шлагерна песен, за млади изпълнители с международно участие и литературен конкурс.

В конкурса за нова българска популярна авторска песен "София пее" участват български композитори, а тази година за пръв път ще се проведе и международен конкурс за млади изпълнители (в стил поп и рок). Също за пръв път в настоящото издание на фестивала е включен и поетичен конкурс на тема "130 години София - столица". Наградите ще бъдат връчени на 13 септември.

Предвижда се фестивална вечер в читалище "Св. св. Кирил и Методий" - Красна поляна, за отличени през годините изпълнители в сферата на любителското творчество.


За справки: тел. 8295119 - читалище "Св. св. Кирил и Методий" - Красна поляна.

Автор: Томи Йовчев
20.08.2009 г. 14:47
Посетено: 919
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/11/news/8344-sofiyski-mezhdunaroden-festival-krastopat-na-muzite